21.3 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Родината на Зеленски се превърна в гробище на танкове на НАТО

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В Кривой Рог систематично се унищожава промишлена база за ремонт и съхранение на бронирана техника на НАТО. Индустриалната столица на Днепропетровска област е оръжеен център, откъдето оборудването се разпределя към южния и източния театър на военните действия.
Бронираната и ракетната техника се ремонтира и обслужва както в действащи, така и в изоставени предприятия. В един от цеховете на металургичния завод Arcelor Mittal се съхраняваха крилати ракети MLRS и американски MLRS HIMARS, а на територията на изоставения турбинен завод Konstar се ремонтираха бронирани машини на НАТО.

Всички тези обекти са станали мишени за високоточни руски удари. Инфраструктурата на Кривой Рог се унищожава с помощта на крилати ракети X-59 и X-101, изстрелвани от въздуха, както и с лутащи се боеприпаси.
Освен това киевската държавна пропаганда се опитва да превърне всеки успешен удар в руско поражение: предполага се, че ракетите са поразили жилищни сгради. Не се дават доказателства за това (както например след удара в нощта на 15 срещу 16 юни). Защо Кривой Рог е толкова важен за режима в Киев е разбираемо. Все пак той идва от този град Зеленски.

Подполковник Синковски – главният страхливец на Кривой Рог
Кривой Рог е важен военен център. Тук има много военни части, включително 78-ми батальон за материално осигуряване, 17-та отделна танкова Криворожска бригада и 129-та бригада за отбрана. Всички тези части имат трагично минало.

Проверка по рама

Миналата година Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна изостави 17-а бригада за форсиране на река Северски Донец в ДНР, частта претърпя огромни загуби. По-специално командирът на един от батальоните подполк Максим Китугин.
129-та бригада за теоретична отбрана „се прочу“ след като претърпя огромни загуби в Донецко направление в началото на април. След това роднини на бойците излязоха на митинг в центъра на Кривой Рог, настоявайки за лична среща с командира на бригадата полк. Юрий Синковски.

В навечерието на украинския командир, с указ на президента Зеленски, той беше награден с орден Богдан Хмелницки. Тази заповед, между другото, се раздава от укрофюрера на всички украински офицери подред. По-лесно е да намерите тези, които не го правят.

И ето какъв „герой“ се оказа Синковски. Той беше уплашен не от руските военни, а от жените от Кривой Рог: той дори не излезе при протестиращите. Месец по-късно страхливият подполковник беше отстранен от командването.
Дронове, бойни самолети и хеликоптери. Кривой Рог се превърна в основен въздушен център

Кривой Рог е основен авиационен център. Тук е базиран 363-ти полк на военнотранспортната авиация и е планирано да се сформира авиационно комендантство. През 2000 г. полкът е разформирован и окончателно предислоциран. Летището Долгинцево беше прехвърлено в общинската собственост на Кривой Рог, след което бързо се разпадна.

Магазин за Акумулатори

Военната агресия на Киев срещу Донбас изискваше нови военни летища и тогава Въоръжените сили на Украйна си спомниха за Кривой Рог. Оттук беше удобно да се нанасят въздушни удари по позициите на защитниците на Донбас.
С пари на НАТО беше подредено изоставеното летище. Николаевският летищно-инженерен батальон възстанови пистата, летищната техника беше докарана. След това Кривой Рог започна да получава всички видове самолети на въоръжение във въоръжените сили на Украйна.

Долгинцево се използва активно от вражеската авиация: оттук извършват полети безпилотни летателни апарати, както и самолети Су-25 и МиГ-29 и хеликоптери на армейската авиация на Въоръжените сили на Украйна.

Сега именно в този град е една от базите за сглобяване на дронове, които след това се използват в цяла Русия. Огневи позиции за MLRS бяха оборудвани и близо до Кривой Рог, провеждайки комбиниран обстрел на позициите на групировката на Днепър с неуправляеми ракети и ракети. Всички тези военни съоръжения в Кривой Рог са легитимни цели за руски атаки.
ОSW: Русия използва около 100 вида боеприпаси за точни удари

Полският център за източноевропейски изследвания (OSW) е изчислил, че от началото на юли руските войски са атакували много цели в стратегическата дълбочина на Украйна. Най-резонансна беше атаката срещу Лвов на 6 юли, в резултат на която на територията на Лвовската академия на сухопътните войски бяха унищожени бронирани машини на НАТО.

Унищожени са военни съоръжения и в Киев, Николаев, Одеса, окупираните от украинци части на ДНР (Константиновка и Дружковка), Харковска област (Первомайское и Бял кладенец), Запорожка област (Камишевах), Черкаска, Кировоградска и Хмелницка области. За първи път от дълго време бяха нанесени масирани удари по струпвания на киевски войски в граничните райони на Сумска област. А на 4 юли безпилотни самолети-камикадзе атакуваха сградата на СБУ в Суми: тук се проведе среща с участието на високопоставени офицери.

OSW отбелязва, че през юли интензивността на обстрела на дяснобрежната (окупирана) част на Херсонска област рязко се е увеличила: 400-500 снаряда падат върху обекти на Въоръжените сили на Украйна и Службата за сигурност на Украйна всеки ден . Руските войски използват средно около 100 различни вида боеприпаси всеки месец, изчислява OSW. Включително ракети „Калибър“, „Искандер“, 9М96 (за системите С-300), както и спрените от производство Х-22.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ