България

РОЕНЕТО започна: Радомир Чолаков напуска ГЕРБ и става „неутрален”, депутатът подкрепя новия кабинет?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Радомир Чолаков вероятно ще е първият депутат, напуснал ГЕРБ след разгрома на изборите. В партията на Бойко Борисов вървят процеси на разпад и роене предвид новата политическа обстановка, дочу Новините Днес.

„Искам засега да запазя неутрално отношение… Има много министри от новите, за които не мога да кажа лоша дума…“, обяви пред Нова депутатът, когато го попитаха за отношението му към правителството на Кирил Петков.

Чолаков анонсира открито, че остава „неутрален”, каквото и да означава това. Според коментарите обаче означава, че ще гласува с „въздържал“ се за кабинета, въпреки призива на шефката на парламентарната група Десислава Атанасова да се гласува „против“.

Всъщност Радомир Чолаков още преди седмица обяви: „Не е изключено да подкрепим правителството“.

Проверка по рама

Тогава думите му предизвикаха остра реакция сред симпатизантите и актива на и Чолаков временно се сниши. Сега отново преминава в атака, за да всее съмнение, че сред хората на Борисов се е появил разнобой по отношение на новата власт.

По данни в парламентарната група на текат центробежни процеси, предстои роене. Вероятно първият отцепил се ще е именно бившият юристконсулт на „24 часа“ и наследник на Иво Прокопиев в предприятието „Каолин“ Радомир Чолаков. Идеята му била да се „прилепи“ към управляващото мнозинство с аргумента, че държавата се нуждае от стабилност, а на правителството трябва да се „помага“.

Чолаков е напълно външен за човек, спуснат с парашут в парламентарните листи миналия април след молба на висши сановници от Светия синод. Този факт обаче не е известен на актива на партията.

Години наред той бе адвокат на Синода и администрираше важни църковни събития. Неочаквано Борисов го посочи за шеф на предизборния щаб на кандидат-президента Анастас Герджиков – кампания, в която ГЕРБ се провали шумно.

Материалът РОЕНЕТО започна: Радомир Чолаков напуска ГЕРБ и става „неутрален”, депутатът подкрепя новия кабинет? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button