17.8 C
София
понеделник, юни 5, 2023

РОКАДИ: Нови имена на министри, ДПС и БСП се дърлят за земеделието

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

80:20 са вече залозите, че ще има кабинет с първия мандат на ГЕРБ и с подкрепата на ДПС, БСП и ИТН. А в кулоарите се въртят квоти и имена на министри, които са претърпели рокади, ако все още може да се вярва на предварителните слухове.
За ГЕРБ ще са финансовото министерство, иновациите, регионалното. Хората на Борисов държали и на силовите ведомства – МВР и отбраната. Ден по-рано се говореше за ДПС в отбраната.

Движението обаче най-вероятно ще излъчи външен министър. Спряга се името на депутата в ЕП и лидер на европейските либерали Илхан Кючюк. В Европарламента той бе докладчик за Северна Македония.
Очаква се ДПС да вземе и екоминистерството, като в групата му сега има двама бивши министри – Станислав Анастасов и Джевдет Чакъров.

Спор между ДПС и БСП имало за земеделското министерство. Било харесано от Корнелия Нинова, но хората на Мустафа Карадайъ държат на него.
Чуват се възражения срещу това БСП да получи икономиката, като излъчи бившия шеф на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов. Но било почти сигурно, че взема социалното министерство, в което може да се върне Георги Гьоков, за което Новините Днес вече писа.

Проверка по рама

Като “манипулации, лъжи и интриги” определи всички имена Нинова. И обяви, че самата тя няма да е министър в кабинет на ГЕРБ.
За транспорта пък се говори за Гроздан Караджов от ИТН, който бе регионален в кабинета “Петков”.

Материалът РОКАДИ: Нови имена на министри, ДПС и БСП се дърлят за земеделието е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ