БългарияКриминалниПоследни

Ромски бос: 25 млн. за „Хемус” са подписани от нашите глупаци, но други са взели парите в чували (Тома Томов за аферата #Магистралгейт)

Двама ромски активисти – Тома Янков (бивш тартор на ДПС в Мездра) и Емил Захариев, бяха осветлени като изтеглили 25 млн. лева от парите за АМ „Хемус” кеш от „Интернешънъл Асет банк”, за което Promiana.eu вече писа.

Ромският бос Тома Томов и лидер на партия „Рома”, обаче, твърди на пресконференция в БТА, че не „глупаците” са източили парите от банката в чували и сакове, а само са подписали документи на гише в мега аферата на Бойко Борисов #Магистралгейт.

Тома Томов

 

„Тези хора са използвани. Те са работили като подизпълнители на фирмата, а умишлено работодателят е „омесвал“ цялата работа.

Например, работят в София на различни места и накрая трябва да се подпише това, което дава работодателят, за да си вземат парите. Те отиват в банката и подписват документи на гишето, но до там“, заяви той.

Проверка по рама

Според него без „такава банка“ не можеш да направиш това, а зад гишетата, на които се подписват документите са чувалите и саковете с парите.

 

„Тези хора не са видели една купюра, един лев от тези неща. Те ще отговарят за действията си и никой не може да ги спаси, но за чувалите не могат да поемат отговорност “, категоричен бе той.

Всичко в банката е заснето от камерите.

„Те не могат да поемат отговорност за това, че друг е взел парите. Записите ги има и затова не са задържани. На службите им е ясно какво е станало“, каза още Томов.

Има ли отношение към разследването Тома Томов и адвокат ли е на замесените в схемата Тома Янков и Емил Захариев?

Магазин за Акумулатори

По думите му пред журналисти стана ясно, че той дава съвети и има отношение към разследването.

„Тези момчета – „глупаците“, няма къде да отидат, ще си кажат. Те пари не са получили, освен някой лев от това, което са изработили“, каза още той.

Според него чувалите с парите от „Хемус“ са били товарени в коли, които са чакали отвън.

Припомняме, че двадесет и пет милиона от парите за Автомагистрала “Хемус” са получени на каса от двама души, свързани с ромски партии. Единият от тях е бил и председател на младежката структура на ДПС в Мездра, припомни zovnews.com.

 

Бойко бетонирал мангизите зад граница – за всеки милиард олекнал с 200 млн. „бонус” за банката

 

Бойко Борисов е „бетонирал” откраднатите пред последното десетилетие милиарди от България с грандиозни „бонуси” за банките, съгласили се да прикрият колосалните суми. Източник на Новините Днес от НАП обясни каква е схемата.

Информацията е, че Бойко Борисов разполага със значителен финансов ресурс зад граница – Ливан, Дубай, Сърбия, Русия. Парите са внасяни кеш в чуждите трезори, но това не е безплатно. Сенчести банкери са прибрали 20% комисионна за всеки съмнителен влог.

На 1 млрд. лева това е 200 млн. печалба за банките. Буци се е разделял с тези наистина сериозни пари, за да си гарантира 100-процентова сигурност, че сметките му ще бъдат защитени от любопитни погледи, обясни информаторът на Новините Днес.

 

Смачканият от хунтата ГЕРБ Пламен Бобоков наскоро разкри пред Веселин Дремджиев, че Баце притежава приблизително 8 милиарда лева, припомня Новините Днес!

Мнозина си го мислим, но все още малцина се осмеляват да изрекат на глас зловещите ни предположения:


Носят се слухове, че състоянието на Борисов възлиза на 3,5-4 млрд. евро, т.е., 8 милиарда лева… от „комисионни” и „отчисления”! Всичко е унищожено. Борисов и кликата около него са като заразно зло, категоричен бе бизнесменът.

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button