Криминални

Румънци пребиха и ограбиха свои сънародници, избягаха зад граница

Двама румънци пребиха и ограбиха свои сънародници в Пловдивско. Нападнатите граждани на северната ни съседка пристигнали в България, за да си купуват череши и за кратко спрели за отдих с товарния си автомобил в пловдивското село Строево.

Единият мъж се насочил към багажника на колата и докато ровел там, нападателите му изскочили в гръб. Сънародниците му били маскирани. С особена жестокост те го пребили и отмъкнали от него чантичка с 8500 евро и 9000 леи. След като 44-годишният мъж бил вече в безпомощно състояние, агресорите избягали в неизвестна посока.

Пострадалият бил транспортиран в болница за оказване на медицинска помощ.

Само за броени часове криминалисти от ОДМВР-Пловдив разкрили извършители на дръзкия грабеж. Към 4 ч вечерта на 17 юни в РУ-Труд постъпило обаждане от жител на Строево, който сигнализирал, че пред адреса му били двамата пребити румънци.

Сформираният незабавно екип от разследващи от районното управление и от отдел „Криминална полиция“ предприел необходимите действия за изясняване на фактите и обстоятелствата около сигнала.

Проверка по рама

По горещи следи разследващите достигнали до информацията, че нападателите – двама мъже и жена – на 34 години от Румъния, се придвижвали с лек автомобил с немска регистрация.

Късно предната вечер колата влязла у нас през ГКПП – Русе „Дунав мост“ и пак от там преминала в Румъния рано сутринта, веднага след грабежа. Последвало обявяването им за издирване и със съдействие на служители от ДМОС, още същия ден те били задържани от местните власти. Жената е разпитана като свидетел и освободена.

По издадена Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура – Пловдив на територията на Румъния са установени и задържани румънските граждани Д.Ф. и Й.Г.

Спрямо тях е повдигнато обвинение за грабеж и побой. Предстои румънските съдебни власти да се произнесат по така издадената Европейска заповед за арест от Окръжна прокуратура – Пловдив. Разследването по случая е в активна фаза.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort