България

Румен Радев унижи Бойко: Крие се зад ГЕРБ, искам да излезе срещу мен!


Румен Радев показа какво е да си истински генерал! Президентът в прав текст предизвика накичения с бутафорни лампази Бойко Борисов на битка за президентския пост, предаде репортер на Новините Днес.

„Крайно време е г-н Борисов да спре да ползва партията си за щит и да защити честа й като се кандидатира за президент“.

Този призив отправи държавният глава при откриването на учебната година в МГУ в София.

Поводът за коментара му е фактът, че все още основните политически играчи не са оповестили кандидатите си за Дондуков 2, като ще направят това в последния момент, а преди ден лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочи и аргументът – „да не бъдат отстреляни“.

Сега Радев коментира, че след всичко, което се изговорило е логично Борисов да се кандидатира за държавен глава.

Проверка по рама

По повод акциите на МВР срещу купения вот и критиките на част от партиите, че така той репресира опонентите си, Радев отговори, че не се меси в работата на нито един министър. Той обаче очаквал служебният кабинет и МВР да защити честността на предстоящите избори. 

„Грозното явление на купен вот няма място в демократична държава и е странно, че някои партии упорито се идентифицират с него“, допълни президентът. Радев отказа да прогнозира дали би спечелил още на първия тур на вота, но добави, че ще разчита на подкрепата на всички българи.

Именно тази вечер ще се състои Учредително събрание на Инициативния комитет, който ще издигне Румен Радев и Илияна Йотова като независими кандидати за президент и вицепрезидент.

Иначе Радев потвърди, че в началото на септември е имал работна среща с Кристалина Георгиева на Дондуков 2, но темите били световните тенденции в икономиката и последиците, които биха имали за България.

Пред медиите той поздрави служебното правителство, че започнало да въвежда ред в хаоса, бори се бомбите, заложени от предишното правителство в енергетиката. По думите му обаче имало още работа, за да се отстранят една по една олигархичните зависимости в енергийната ни система.

Според него резултатите са налице и даде пример с цените на тока, които трета поредна седмица са едни от най-ниските в Европа. Това според Радев е заслуга и на служебното правителство и неговите бързи действия. Повод за коментара му пък е исканията за оставката на служебния министър на енергетиката.

Магазин за Акумулатори

Преди това пред студентите от МГУ Радев изтъкна, че силно се надявам, че когато предлагаме Зелената сделка, ще се ръководим нашата специфика, изградената енергийна система и няма да изкушаваме прилагаме чужд опит.

Според него трябва да разчитаме своята експертиза, да използваме в максимална степен ресурсите си, така че да защитим българския национален интерес.

Материалът Румен Радев унижи Бойко: Крие се зад ГЕРБ, искам да излезе срещу мен! е публикуван за пръв път на Новините Днес.


Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button