България

Русия обяви създаването на кръвен тест за разпознаване на фалшиви ковид-сертификати

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Директорът на Националния изследователски център по епидемиология и микробиология „Гамалея“ в Русия, Александър Гинцбург, разказа за създаването на тест за разпознаване на фалшивите сертификати за ваксинация, съобщи „Известия“.

Според него наличието в кръвта на антитела срещу мембранния протеин на аденовируса Ad26, който се среща изключително рядко при хората, е маркер, който доказва действително направена ваксинация с препаратите Спутник V или Спутник Лайт.

„Ако човек попадне в реанимацията и казва, че е ваксиниран, но в кръвта му не се откриват тези антитела, очевидно той има фалшив сертификат“, заяви Гинцбург. Той уточни, че антитела срещу Ad26 не са открити при около 80% от пациентите, които са били приети за интензивно лечение и са заявили, че са били ваксинирани

Междувременно руската компания за киберсигурност Group-IB съобщи, че нейните експерти отбелязват значително увеличение на броя на фалшивите сертификати – през есента те са 20 пъти повече, отколкото са били през лятото. Освен това и цената им пада – ако през лятото цената е варирала от 3 хил. до 30 хил. рубли (около 70 до 700 лв.), а направата им е отнемала около три седмици, сега сертификатите се правят само за три дни и струват от 4 хил. до 12 хил. рубли (около 90 до 280 лв.).

Коментари

Коментара

Проверка по рама
loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort