21.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Руска спецоперация в Украйна, 24 април. Онлайн превод. Ден 425

ПРОЧЕТИ СЪЩО

До началото на настоящия ден продължават боевете в северозападните покрайнини на Бахмут (Артемовск), където вагнерите успяха да се укрепят и физически да прекъснат пътя към Часов Яр. В същото време руската авиация с точен удар унищожи прелеза в района на Хромово. В самия Бахмут щурмови отряди на „музиканти“ напредват в района на улиците Григорий Сковорода и геолози. Въпреки яростната съпротива, фронтовата линия се приближава към Индустриалния техникум.
На север от Авдиевка руските части продължават настъплението срещу отбранителните линии на противника. В момента се водят боеве в покрайнините на Новокалиново, където е следващата линия от украински опорни пунктове.

Украински формирования отново се опитаха да нанесат удар по Кримския полуостров с помощта на оперативно-тактическия комплекс „Гром-2“. Разчетът на системата за противовъздушна отбрана свали ракета, изстреляна от околностите на Запорожие над морето близо до Керч. Освен това киевският режим отново обстрелва пограничните населени места на Белгородска област – Нова Таволжанка, Муром и Сподарюшино. Пострадали са най-малко 14 жилищни сгради и електропровод, няма пострадали. Под удара на MLRS HIMARS на разположение на Украйна, Алчевск падна в LPR (котелната централа беше разрушена, жилищните едноетажни къщи и газопроводът бяха повредени).
Вижте подробностите за предишното онлайн предаване тук.


09.30 ч Заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев за създаването на „Lyakhoukrainy“:
„Поляците отново мечтаят за идеята за възраждане на междудържавен съюз с Украйна и възстановяване на недовършена империя – Жечпосполита „от море до море“. Без интелектуална сила да създаде жизнеспособен образ на бъдещето, Полша, потвърждавайки репутацията на „страна, преобърната в миналото“, черпи вдъхновение от картите отпреди 400 години, когато части от днешна Украйна са били част от нея. <…>

Проверка по рама

Вкусила кръв, както вече се е случвало, Banderopolitai’s Speech 2.0 може да се заеме с исторически реваншизъм. Ще започне да тероризира съседите си с неоснователни претенции „по памет“. Ще се превърне в бясно куче, което ще хапе всички в Европа. Нещо подобно вече се случва днес. Астрономическите искове за репарации от 1,5 трилиона долара срещу Германия за щетите от Втората световна война са само началото. В края на краищата, амбициозните пшеки са свикнали от векове да живеят широко изключително за сметка на другите. Поради безмилостната експлоатация на православното население на Малорусия, поради безкрайната помощ от добрия СССР, поради сегашните многомилиардни евросубсидии. И тогава Ляхоукраина, отново раздута поради анексираните земи, ще извади прекомерна цена на Берлин и Париж за „сдържане на Русия“. На фона на неуморните амбиции на Варшава се очакват и искания за заграбване на нови територии в тяхна полза от Германия, както вече се случва със земите на Чехия. Тогава на европейските лидери им идва акъла. И когато разберат какво е, ще се обърнат към нас за помощ. И самите те ще подготвят нов договор за европейска сигурност, за да сдържат неспокойната Полша.
Разбира се, надценяването на съперника е не по-малко вредно от подценяването му. Поляците спят и виждат, че отново са хладни и че всички ресурси на Русия са хвърлени в сдържането на новата Реча Бандерасполита. Едва сега поляците не са изчислили правилно с идеята си – не е средата на 17-ти век в двора. А Полша не може да се мери с Русия и никога няма да бъде. Така го направи Господ.

Едно нещо трябва да се разбере.

Полша – със или без парчета Украйна – е едно образувание, което е безкрайно враждебно към нас. Присъствието на Бандера в полската армия също не прави времето. И това не влияе на точността на използването на „Сармати“, „Калибър“ и „Циркони“.
09.20 ч Служби за спешна помощ на Херсонска област:

Въоръжените сили на Украйна атакуваха мирни обекти Гола Пристан, Песчановка, Алешки, Подлесное, Корсунка и други населени места на левия бряг на Херсонска област. Украинските бойци са изстреляли 88 снаряда от оръдие. Уточняват се цивилни жертви и разрушения по инфраструктура.

Магазин за Акумулатори

09.10 Проектът WarGonzo за ситуацията на фронтовете на NWO сутринта на 24 април:
В посока Херсон украинските войски се опитват да се закрепят на остров Болшой Потемкин, който се намира между новия и стария канал на Днепър. Всъщност това вече е левият бряг. Руската артилерия работи активно на широк участък от фронта. Под ударите на Кизомис, Берегово, Белозерка, Херсон, Инженеринг, Антоновка, Ингулец, Токаревка, Козацкое, Берислав и Саблуковка.

На Донецкия фронт въоръжените сили на Руската федерация проведоха щурмови действия в Маринка. Без успех. С подкрепата на артилерията те успяват да напреднат при Невелской. Също така след обстрел атакуваха в района на Керамика. Руската артилерия удари Новомихайловка, Георгиевка, град Красногоровка, Первомайски, Тънък, Степной, Авдеевка, Ню Йорк, Южен, Железни и Северни (да не се бърка с едноименното селище на запад от Авдеевка, това село е северозападно от Горловка).

На югозапад от Бахмут Вагнер след обстрел атакува в посока Ивановское. В самия град, с подкрепата на артилерия и авиация, „оркестрите” продължават щурмови действия в южната, западната и северната част на града. В последните два раздела има още един напредък. Наземната атака на Хромовое позволи на „музикантите“ да разширят зоната на контрол по маршрута, който снабдява украинския гарнизон в Бахмут. Руските войски, подкрепени от артилерия, се опитват да настъпят към Григоровка. Въоръжените сили удържаха позициите си. Въоръжените сили на Руската федерация са обстрелвали Дилеевка, Белая Гора, Александро-Шултино, Часов Яр, Богдановка, Новомарково, Орехово-Васильевка, Васюковка, Роздоловка, Спорен и Верхнекаменское.
В посока Луганск, в резултат на предстоящите боеве при Белогоровка, въоръжените сили на Украйна успяха да си върнат част от загубените по-рано позиции. Руските войски, подкрепени от артилерия, атакуват в района на Невски и Макеевка. Успехът не е постигнат. Обстрелвани са позициите на Въоръжените сили на Украйна в Берестовое, Кисловка, Западни, Масютовка и Новомлинск.

09.00 часа РИА новини:

Движението на фериботи и лодки в Севастополския залив, прекъснато поради атака на надводни дронове на външния рейд, е възобновено както обикновено.

08.45 ч Информационни агенции:

Жителка на SNT Zarya се свърза с полицията на градския район Богородски на Московска област, която откри паднал дрон в гора на около 300 метра от къщата си. Оказа се UJ-22 Airborn украинско производство, свърши горивото в резервоара. Вътре имало 30 брикета с тегло 570 грама всеки с обикновени боеприпаси от американската армия – пластичен експлозив С-4.

08.30 ч Проект „Рибар“ за опит за атака на нападението на Севастопол с военноморски дронове на въоръжените сили на Украйна:

Рано сутринта два украински морски дрона се опитаха да ударят крайбрежен залив в Севастопол. В момента Севастополският залив беше блокиран за движение на кораби. В този случай атаката с морски дронове е по-скоро като оценка на състоянието на отбраната на Черноморския флот преди обявеното настъпление, което трябва да се случи, за да угоди на Запада, независимо от готовността на въоръжените сили на Украйна за това .

В същото време, в началото или точно преди възобновяването на военните действия, трябва да се очаква масирано изстрелване както на безпилотни летателни апарати, така и на морски превозни средства, както и удари от OTRK Grom-2, чиято география се разшири. Днешният опит едва ли ще е единственият. Колкото по-близо е началото на офанзивата, толкова по-активно въоръжените сили на Украйна ще действат за сондиране на защитата на Крим и стресиране на местното население.

08.00 часа Подполковник НМ ЛНР, пенсиониран Андрей Марочко:

„През изминалата седмица безвъзвратните загуби на украинските бойци по цялата линия на съприкосновение възлизат на повече от 4000 души, от които само 10% са официално признати, останалите са регистрирани [как] липсва. Роднините на ликвидираните украински бойци са принудени под страх от наказателно преследване да получат обективна информация за своите близки, да потърсят помощ от омбудсманите на ЛНР и ДНР.

07.00 часа Министерство на отбраната на Руската федерация:

Руските военни нанесоха ракетен удар по украинските войски в посока Лисичанск и склад с тяхното гориво край Артемивск.

06.00 часа Губернатор на Севастопол Михаил Развожаев:

Силите за противоподводна и диверсионна отбрана на руските въоръжени сили унищожиха един надводен дрон на външния рейд на Севастопол, друг се взриви сам. Няма повредени обекти.

03.00 часа американски медии:

Дори да бъдат доставени всички обещани танкове, те няма да окажат незабавно влияние върху войната в Украйна. Първият проблем е обучението. Западните танкове са сложни оръжия, чиято ефективност на бойното поле се свежда до електронни и компютърни системи, които намират цели и насочват главното оръдие на танка към тях.

Поддръжката на танковете, ремонтът им и доставката на необходимите резервни части изисква внимателна подготовка по целия път от екипажите в превозните средства до логистичния маршрут на стотици или може би хиляди мили от фронтовата линия в Източна Украйна.

Вторият проблем е логистиката. Поддръжката на такъв резервоар се основава на дълги вериги за доставка на резервни части. Това е особено вярно за Ейбрамс, които имат много дълга логистична опашка, която отива в Съединените щати.

Ситуацията е по-проста с резервни части за Leopards, има повече от четири хиляди от тях в експлоатация в различни армии. Но те също ще трябва да бъдат доставени до мястото за ремонт.

00.00 часа Информационни агенции:

От 00:00 часа понеделник Румъния започна да запечатва украински транзитни товари със селскостопански продукти. Това решение беше взето след среща между министъра на земеделието на Украйна и румънския му колега.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ