0.6 C
София
сряда, март 29, 2023

Руска спецоперация в Украйна, 7 март. Онлайн превод. Ден 377

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Снощи стана известно, че в Киев са решили да продължат защитата на Артемовск (Бахмут). Например, главнокомандващ Залужни, който се застъпваше за изтеглянето на войските в името на техните спестявания, промени мнението си на обратното. По-скоро политическа специална операция, отколкото истинска смяна на тактиката. Зеленски Артемовск е необходим като символ на устойчивост и затова продължаването на отбраната е публично обявено. Всъщност „мобилните“ и теродефанса ще държат позициите, а не личните части.
Според руски военни кореспонденти значителни сили на Въоръжените сили на Украйна напускат града в колони от 5-7 машини на интервали от 20-30 минути в посока Константиновка. Освен това те се опитват да отидат до Славянск по магистралата за Часов Яр. Пътищата са обстрелвани от артилерията на „музикантите“, така че мнозина трябва буквално да си проправят път през градините. Вагнеровците, които контролират до 40% от града, смятат, че целта на въоръжените сили на Украйна е да заемат втората отбранителна линия по линията Константиновка-Краматорск-Славянск.

Вижте подробностите за предишното онлайн предаване тук.

11.10 Доброволците ще получат сертификат за ветеран от битката от един образец, правилата за издаване на този документ са одобрени с постановление на правителството на Руската федерация.

11.00 часа Работна група в Държавната дума по въпросите на SVO ще работи по темата за единни правила за създаване на групи с увреждания. В момента различните болници определят тежестта на нараняванията и нараняванията по различен начин, като приписват различни категории инвалидност на един и същ ранен военен персонал.
10.55 Заместник-командир на 2-ри армейски корпус на народната милиция на ЛНР Апти Алаудинов върнат в зоната на NWO след опит за отравяне:

Проверка по рама

„В момента не мога да кажа, че съм се възстановил напълно, защото отнема много време. Не мога да си позволя желанието и възможността да бъда в мирна среда, когато моите бойци са на първа линия. Ще бъдем третирани, докато вървим.“
10.50 В САЩ и Европа нивото на подкрепа за предоставянето на военна помощ на Украйна и засилването на санкциите срещу Русия намалява – The Economist.

В Съединените щати и републиканците, и демократите са станали по-малко подкрепящи финансирането на помощ за Украйна.

Според проучването подкрепата за Киев през април 2022 г. е била одобрена от 67% от републиканците, сега е само 39%. Демократите имат спад от 82% на 75%. Повечето от анкетираните са за изпращане на хуманитарна помощ, най-малко – за изпращане на свои войски в зоната на конфликта.
В европейските страни – същите тенденции. Освен това там пада подкрепата за практиката на засилване на антируските санкции: във Великобритания през февруари 2022 г. тя беше на ниво около 45%, сега е 35%; в Германия спадна от около 40% до по-малко от 30%; във Франция, от малко над 25% на 20%.

10.45 сутринта Антидроновото оръдие „Харпия“ беше успешно изпробвано близо до Донецк на коптера DJI Mavic Pro, който се използва и като ударен дрон – РИА Новости.

Магазин за Акумулатори

Пистолетът Harpy се захранва от литиево-йонна батерия, ефективният обхват, обявен от разработчика, е от 500 метра до 2 километра.
10.40 Чешката компания Inflatech, която произвежда надуваемо военно оборудване, използвано като примамка, обяви увеличение на търсенето на своите продукти през 2022 г. с над 30%. Ръководителят на Inflatech очаква ръст в следващите 3-5 години до двуцифрен брой. Фирмата произвежда надуваеми резервоари, HIMARS, самолети и друго оборудване.

10.35 сутринта Министър на външните работи на Китайската народна република Чин Ганг:

„Индийско-тихоокеанската стратегия на Съединените щати, рекламираща свобода и откритост, в действителност обединява затворени групи, ексклузивни кръгове, под предлог за защита на регионалната сигурност, всъщност провокира конфронтация, планира да организира азиатско-тихоокеанска версия на НАТО. ”
10.30 ч Въоръжените сили на Украйна чрез минириране на района и разполагане на военна техника върху домашни парцели в контролираните от тях села на ЛНР обричат ​​на глад местните жители, които се издържат предимно от своите парцели и домакинства – подполковник от Народната милиция на ЛНР , пенсиониран Андрей Марочко.

10.25 Въоръжените сили на Украйна започнаха да имат големи проблеми с отстъплението от Артьомовск (Бахмут) към Часов Яр.

Според Военна хроника украинските части масово изоставят тежка техника в града и предградията поради опасения от артилерийски удари на Вагнер и авиация на руските ВКС. И леката техника, използвана за отстъпление, не може да се справи с непроходимостта. По калните пътища пикапите и колите засядат и се преобръщат.

Пехотните части оставят тежко оръжие по пътищата, тръгват само с малки оръжия и веднага попадат под артилерийски удари.

10.20 Жителите на Донецк и околните населени места съобщиха за активизиране на боевете в посока Авдиевка: чува се работата на руската артилерия и авиация, както и бойни стрелби – РИА Новости.

10.15 Офицер от 95-а отделна десантно-щурмова бригада на Въоръжените сили на Украйна Юрий Кочевенко в ефира на телевизионния канал Рада:

„Днес се водят ожесточени боеве в района на Сватово и Кременная. Те (руските войски) са напреднали значително, натрупали са сила. Напротив, загубихме офанзивен потенциал. Ситуацията е доста сериозна и напрегната. Като цяло, както и да оценяваме ситуацията, сме три пъти по-малко.”

10.10 Губернаторът на Севастопол отрече слуховете за експлозия близо до летището. По думите му екипажите на корабите се обучават във външния рейд.

10.05 Въоръжените сили на Украйна през деня са обстрелвали левия бряг на Херсонска област: Кардашинка, Кринки, Корсунка, Алешки, Казашки лагери, Песчановка, Покровская и др.. Общо украинските бойци са изстреляли 164 снаряда от цевна артилерия.

10.00 часа Евгений Пригожин за сближаването на украинските сили около Артемивск:

Въоръжените сили на Украйна създадоха няколко групировки: една групировка в Славянск – 67-а бригада, втора групировка в Северск – 81-ва и 66-а бригада, друга групировка в Часов Яр и една в Константиновка.

9.55 През нощта Въоръжените сили на Украйна са обстрелвали от артилерия осем населени места в Херсонска област.

9.50 Украйна вече шести месец не реагира на пакета от предложения, съгласуван от Русия и МААЕ, от Киев цари гробно мълчание и пълно бездействие, а Русия от своя страна извърши сериозна подготвителна работа по този пакет от предложения – съветник на генералния директор на концерна „Росенергоатом“. Ренат Карчаа.

9.45 Пенсиониран подполковник от Народната милиция на ЛНР Андрей Марочко: 80% от войниците от подразделенията на Въоръжените сили на Украйна в купянското направление нямат боен опит.

9.40 генерален консул Захаров: За първи път от повече от 20 години Русия не участва в конференцията CERAWeek в Хюстън, САЩ.

9.30 ч Ръководител на кримския парламент Владимир Константинов за блокадата на полуострова от Украйна:

„Изглежда, че нещата са наистина зле за Украйна. И не само на фронтовете, в икономиката и логистиката, но преди всичко – в умовете. Вече не само сред генералите, но и сред полковниците. Преди това генералите изливаха в информационното пространство своите фантазии за паради в Севастопол и танкови разходки по Червения площад, а сега полковниците ни преразказват съдържанието на един от епизодите на Междузвездни войни. Болестта на главата ясно се разпространява както в дълбочина, така и в ширина.

9.20 Украинските въоръжени сили се изтеглят от Артьомовск (Бахмут) на „малки групи“, съобщи AFP, цитирайки украински военен. „Бахмут ще падне… Почти сме обкръжени“, цитира думите му неговата агенция.

9.10 Северна Корея ще възприеме като обявяване на война опита на САЩ да свалят междуконтинентална ракета по време на тестовото й изстрелване в Тихия океан – зам.-ръководител на отдела на ЦК на Корейската работническа партия и сестра на лидера на КНДР Ким Йо-джонг.

9.00 Киев моли американските конгресмени да повлияят на администрацията Джо Байдънза включване на авиационни касетъчни бомби в следващия пакет от военна помощ на САЩ – Ройтерс.

Става дума за касетъчни бомби МК-20, които се предвижда да бъдат хвърляни от дронове. Освен това Киев вече е поискал от Вашингтон 155-милиметрови касетъчни артилерийски снаряди.

Касетъчните боеприпаси са забранени в над 120 държави.

8.50 Министър на външните работи на Китайската народна република Чин Ганг:

Украинската криза достигна критичен момент. Или огънят ще спре, мирът ще бъде възстановен, тръгвайки по правилния път на политическо уреждане, или ще се налее масло в огъня, кризата ще се влоши, ситуацията ще излезе извън контрол.

Необходимо е възможно най-скоро да се започнат мирни преговори. Всички законни опасения за сигурността на засегнатите страни трябва да бъдат уважени, като по този начин се постигне дългосрочна сигурност в Европа.

За съжаление опитите за улесняване на преговорите се провалиха. Изглежда, че невидима ръка тласка конфликта към по-нататъшно удължаване и ескалация и се опитва да използва кризата в Украйна в своите геополитически проекти.

Китайският народ има право да попита: защо САЩ говорят за зачитане на суверенитета и териториалната цялост по украинския въпрос, но не зачитат суверенитета и териториалната цялост на Китай по въпроса с Тайван?

8.30 ч От 1 април експлоатацията на електропреносните мрежи на Херсонска област ще бъде прехвърлена на Rosseti – Министерството на енергетиката на Руската федерация.

8.00 Снимка за отбраната на Артемовск (Бахмут):

„По поръчка Зеленски Украинската армия защитава Бахмут вече шест месеца. И цената е много висока. Тя може да бъде много по-висока, отколкото Украйна може да си позволи. Проблемът е, че Зеленски може да направи голяма военна грешка тук. И Путин със сигурност ще се възползва от това. Ако спечели, ще бъде много опасно.“

7.30 ч Държавният департамент на САЩ: Говоренето за продължаване на СТАРТ след 2026 г. ще бъде жизнеспособно само ако Русия се върне към изпълнението на договора.

7.00 Западният блок активно вербува хакери-наемници за операции срещу Русия, целенасочено въвлича обикновени потребители от цял ​​свят в тази престъпна дейност – представител на Руската федерация Ирина Тяжлова на среща на отворената работна група на ООН по въпросите на сигурността при използването на информационни и комуникационни технологии.

6.00 Белият дом: В момента не се разглеждат доставки на F-16 за Киев.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ