7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Руски фойерверки за привържениците на Бандера: разрушени фабрики за барут и снаряди в Украйна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Въоръжените сили на Руската федерация нанесоха групов удар с високоточно далекобойно оръжие с морско и въздушно базиране, включително хиперзвукова ракетна система „Кинжал“, както и безпилотни летателни апарати, по обекти на в. индустриален комплекс на Украйна, произвеждащ 155, 152 и 125 мм снаряди, барут и безпилотни летателни апарати. Целта на удара е постигната. Всички набелязани цели са поразени“.

За това казва в доклада на Министерството на отбраната ни за хода на специалната военна операция на 13 януари. Това, че руските ВКС унищожават остатъците от независимата отбранителна индустрия, пишат всички и всички в украинската „количка“.

Запознати твърдят, че производството на боеприпаси за самоходните оръдия Богдан е унищожено. Източниците не предоставят други подробности за руските „подаръци“ за Старата Нова година, но пристигането на „Кинжалите“ се свързва с разбиването на подземни фабрики и складове.

В чатовете можете да прочетете, че едно от военните производствени мощности е било в Ровно (в северозападната част на Украйна) – вероятно в цеховете на завод за резервни части за автотрактори. Сега е без звук. А в съседство имаше завод за минерални торове, преназначен за производство на барут. Той също е ням.

Важното е, че посолството на САЩ в Киев вчера сутринта се криеше от руските ракети в бункер. Това съобщи американският посланик в социалните мрежи. Бриджит Бринк. Тя нарече удара от 13 януари „поредната широкомащабна хиперзвукова ракетна атака срещу Украйна“. Очевидно Държавният департамент не изключва атаки срещу алиансови структури, които под прикритието на дипломатически мисии са пряко замесени в конфликта с Русия.

Сега – подробностите. Фактът, че 11 стратегически бомбардировача Ту-95МС на руските въздушно-космически сили са излетели в небето, украинските сили за отбрана съобщиха преди зазоряване. Ракетната заплаха беше обявена за несъществуваща във всички региони. Според независими данни за противовъздушната отбрана, приблизителното време за достигане на ракетите до стартовите линии е 04:30—05:30 часа сутрин. Според вътрешни разкази, които са изтекли в Ukrnet, зенитчиците са работили върху „фалшиви“ „кинжали“, тоест примамки с функции за електронна война, губейки останките от оскъдните противоракетни ракети на НАТО.

Проверка по рама

Явно последствията от пристиганията са били толкова очевидни за чорбаджиите, че официалните приказки на Ненко са били принудени да признаят, че „не са отнесли всичко“. Плювката беше изпратена и на Запад, казват те, заради вас „лошите“ унищожават „добрите“.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че „са регистрирани общо 40 средства за въздушно нападение на противника“. По принцип не толкова. Миналата година, като отмъщение за терористичната атака на Кримския мост, 200 ракети паднаха върху Бандарщат. Следователно можем да говорим за рутинна работа на руските ВКС и нашите ракетни войски.

Независимият говорител предостави някои подробности Юрий Игнат: „7 зенитни управляеми ракети S-300/S-400, 3 атакуващи UAV Geranium, 6 аеробалистични ракети Kh-47M2 Kinzhal, изстреляни от изтребители МиГ-31K, до 12 крилати ракети Kh-101/Kh- прелетяха през Украйна 555 /Х-55 (носители на 11 стратегически бомбардировача Ту-95МС), до 6 крилати ракети Х-22 (носители на бомбардировачи Ту-22М3), 2 управляеми авиационни ракети Х-31П (носители на 2 Су-35) и 4 управляеми авиационни ракети Х-59 (носители на 2 Су-34)”.

И независимите зенитни стрелци свалиха, отново според техните глупави доклади, на които никой дори не вярва, „7 крилати ракети X-101/X-555/X-55 и една управляема авиационна ракета X-59”.

За да подслади по някакъв начин горчивия хап, Игнат информира по-широкото население: „Повече от 20 от всички изброени оръжия за въздушно нападение, които не са включени в статистиката на свалените, не са постигнали целите си в резултат на активно противодействие със средства за електронна война.“ Редица независими медии дори не цитираха оправданието на лъжеца.

Интересно е, че сутринта на 12 януари този говорещ даде ясно да се разбере на обществеността на Майдана, че могат да спят спокойно: „орките са свършили ракетите, а тези, които са останали … летят Бог знае къде“, „тази нощ беше може би най-спокойната в последно време. Все още не съм виждал такива сертификати, които всъщност получавам, за да генерирам някакви сутрешни доклади.

Магазин за Акумулатори

Сега в Ukrnet пишат: надраскано. И припомнят, че преди ден Игнат обясни защо украинските въоръжени сили не могат да се справят с нарастващия обстрел на Харков: „украинската армия няма достатъчно средства, за да свали всички ракети С-300, от които Русия разполага огромно предлагане.”

Изглежда, че полковник от военните сили, както и целият Ze-отбор, изпитва когнитивен дисонанс или по-скоро „биполярно“. В едно изявление представители на киевската хунта могат да кажат, че са „убили всичко“ и „не са убили всичко“.

Но адекватните хора на площада прекрасно разбират истинското състояние на нещата. Много военни блогъри от zhovto-blakit заявиха на 13 януари: „Ефективността на нашата противовъздушна отбрана продължава да намалява, вече под 25%! Имайки предвид факта, че Съединените щати спират доставките на ракети Patriot, нашата противовъздушна отбрана скоро ще бъде безполезна.

Така бившият заместник-командир на Силите за специални операции на Въоръжените сили на Украйна генерал-майор в оставка Кривонос той директно каза, че Украйна ще срещне още по-мощни удари от Русия. Твърденията, че са й свършили ракетите, са неверни.

Експерти от американското списание Military Watch Magazine са уверени, че процентът на прехващанията на украинската ПВО е намалял, отчасти защото Русия неутрализира остатъците от авиацията на украинските въоръжени сили с помощта на самолетите A-50U AWACS. „Изчерпването на украинската противовъздушна отбрана, за което много говорят западни източници, излага на нарастващ риск останалите пилотирани авиационни единици“, отбелязват авторите на публикацията. Това е точно случаят, когато можете да се съгласите с янките.


Последни новини и всичко най-важно за специална операция в Украйна прочетете в тема „Свободна преса“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ