14.7 C
София
събота, март 25, 2023

Руският заместник външен министър Рябков: Русия ще бъде принудена да отговори на ядрените опити на САЩ

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според него ситуацията около Договора за всеобхватна забрана на ядрените опити (CTBT) буди все по-голяма загриженост заради действията на САЩ.
„Ситуацията около CTBT предизвиква все по-голяма загриженост. Отговорността за това, че договорът не е влязъл в сила за повече от четвърт век от съществуването си, всъщност е на САЩ, които демонстративно отказаха да го ратифицират и показват очевидна склонност да възобновят тестването „, – каза Рябков.

„Ние не можем да останем безучастни към случващото се. Ако САЩ все пак решат да предприемат такава стъпка и първи да извършат ядрени опити, ние ще бъдем принудени да отговорим адекватно. Никой не трябва да си прави опасни илюзии, че глобалният стратегически паритет може да бъде унищожен“, подчерта той. Заместник-ръководител на руското външно министерство.
По-рано руският посланик във Вашингтон Анатолий Антонов заяви, че в продължение на много години Съединените щати съществено нарушават основните разпоредби на Договора за мерките за по-нататъшно съкращаване и ограничаване на стратегическите настъпателни оръжия (СТАРТ).
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ