21.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Руското външно министерство: Атаките на украински дронове срещу Кремъл потвърждават липсата на желание за мир от страна на Киев

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ведомството подчерта, че няма съмнение за участието на киевския режим в атаките срещу резиденцията на държавния глава на Русия. Министерството на външните работи нарече опита за убийство „в навечерието на Деня на победата и парада на 9 май, в който ще участват ветерани от Великата отечествена война, проляли кръв в борбата срещу нацизма и фашизма, включително на територията на Украйна“. Министерството на външните работи нарече опита за убийство „особен цинизъм“.
Руското външно министерство отбеляза очевидността на целите на специалната военна операция. „Престъпните действия на киевския режим за пореден път потвърждават липсата на желание на Киев за мир и уреждане на конфликта с политически и дипломатически средства. Мълчанието на „колективния Запад“ свидетелства за неговото отдаване на терористичните методи на неонацистите и екстремисткия режим в Киев“, се казва в изявлението.

Руското външно министерство призовава световната общност и международните организации, които действат без двойни стандарти, да осъдят новия престъпен трик на киевския режим.
В сряда вечерта режимът в Киев се опита да атакува кремълската резиденция на руския президент Владимир Путин с помощта на дронове. Две устройства бяха деактивирани. В резултат на атаката няма пострадали и материални щети. Кремъл определи тази атака като планирана терористична атака и опит за убийство на държавния глава.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ