Криминални

С над 100 км/ч се е забил в стълба шофьорът, убил бременно момиче в Гложене

След катастрофата, при която загина бременна жена в козлодуйското село Гложене, местни настояват за ограничение на скоростта. Те разказват, че в района все по-често стават тежки пътни инциденти.

Малко преди 19:00 часа снощи лек автомобил пътува в посока Козлодуй. Докато преминава през главния път на Гложене, шофьорът внезапно изгубва контрол над колата, навлиза в насрещното движение и се забива в електрически стълб. От силния удар стълбът е пречупен на три места. Пътничката в автомобила, която е била бременна, загива на място. Инцидентът става в непосредствена близост до дома на Анатоли.

„Страшен удар беше, щом се чу на другия край на селото. Дойдох да видя какво става, от колата се вдигаше пушек от нея. Момчето излезе и аз побегнах да викна Бърза помощ“, каза Анатоли Атанасов.

Спешният екип обаче само констатирал смъртта на жената. Шофьорът е транспортиран за лечение във врачанската болница. Оказа се, че е неправоспособен. От охранителната камера става ясно, че шофьорът се е движил най-малко със 100 км/ч, при ограничение от 50 км/ч.

„Над 120 км е вдигнал предполагам и затова явно е загубил контрол и за съжаление две деца си отидоха“, заяви кметът на Гложене, Петко Петков.

Проверка по рама

В района често стават пътни произшествия и вече няма двор и ограда, които да не са пострадали от коли и камиони. Даниела е една от потърпевшите.

„Миналата година късно есента влезе камион вкъщи, в лозето. Просто щетите бяха големи, преди години пак влизаха вкъщи, малко по-нагоре в оградата. Тука просто е нещо страшно, ние живеем в някакъв ужас“, сподели Даниела Маринова.

Въпреки множеството жалби и писма на кмета на селото да се вземат мерки за ограничаване на скоростта в участъка, резултат няма. Хората се страхуват да се движат по тротоарите и апелират да се постави поне камера за скорост.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort