7.1 C
София
събота, март 2, 2024

Сагата „Трейс” в Новините Днес: Ремонт на ремонтирания ремонт – некадърен, но санкции няма (ЧАСТ ЧЕТВЪРТА)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Сагата с любимата строителна фирма на ГЕРБ – „Трейс Груп Холд”, продължава – поредната тема е некадърният ремонт на ремонтираният ремонт на столичния бул. „Тодор Каблешков”, който, защо ли, се размина без солидна глоба за богопомазанато дружество на Николай Михайлов.

Бетонният ГЕРБ-октопод „Трейс” източи милиарди за пътища, плащаме с трупове в катастрофи (СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ)

Ремонтът на булеварда бе разделен на няколко участъка, които влязоха в медийния прожектор с обичайното забавяне и неуредици в изпълнението.

ГЕРБ от десетилетие обещава да изградят продължението на „Тодор Каблешков”, като строителството на обекта бе заложено за финансиране в няколко капиталови програми на общината, без обаче реално да започне.

Проверка по рама

Сагата „Трейс” в Новините Днес: 17 млн. потънаха в куците павета на пъпа на София, има ли прокуратура? (ТРЕТА ЧАСТ + СНИМКИ)

През пролетта и лятото на 2020 г. Столична община възложи на компанията „Трейс Груп Холд” ремонта и разширението на около 1 км от булеварда – от бул. „България” до ул. „Луи Айер”.

Дейностите трябваше да приключат през октомври същата година, но бяха отложени за следващата. Причината е, че от „Московска” 33 услужливо признаха на „Трейс” 80 дни за неработни заради лошо време и дейности на общинското дружество „Топлофикация”.

Сагата „Трейс” в Новините Днес: Защо умряха 20 българи в рейса-ковчег край Своге (ВТОРА ЧАСТ + СНИМКИ)

Въпросните дни бяха прибавени към 138-те дни, за колкото първоначално бе предвидено „Трейс Груп Холд” да предаде обекта.

Сагата „Трейс” в Новините Днес: Радиоактивна ли е пепелината под магистрала „Тракия” (ПЪРВА ЧАСТ)

Магазин за Акумулатори

Така на фирмата бе спестена глобата за забавяне, която бе в размер на 1% дневно от стойността на реконструкцията – над 9 млн. лв. без ДДС. От Столична община поясниха, че изпълнителят не носи вина за забавянето на строителния график…. Така Николай Михайлов получи нов повод да „почерпи”, нали е Никулден…

Материалът Сагата „Трейс” в Новините Днес: Ремонт на ремонтирания ремонт – некадърен, но санкции няма (ЧАСТ ЧЕТВЪРТА) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ