3.8 C
София
сряда, ноември 29, 2023

Само 2 лъжици от това – няма да остане и следа от плаката в тоалетната чиния

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Всяка домакиня иска да открие евтин и висококачествен продукт, с който тоалетната чиния винаги да блести от чистота.
Малко хора знаят, че едно „вълшебно“ лекарство може буквално да преобрази тоалетна с минимална консумация. Но в случая не става въпрос за содата, която често се използва за тази цел. Този прах също може да бъде доста ефективен, но има и по-мощен продукт, който е ефективен срещу неприятни миризми, червени петна и ръжда. Това е лимонената киселина. 

Лимонена киселина за почистване на тоалетната чиния

С нейна помощ можете да върнете снежнобелия цвят на тоалетната.
Първо трябва да навлажните повърхността с вода. След това изсипете две супени лъжици лимон директно върху гъбата. Обработете повърхността с нея. За да сте сигурни, оставете продукта да подейства за 5-10 минути. След това изплакнете и оценете резултата. Ако все още са останали петна, процедурата се повтаря. 

Същият ефект се постига с употребата на оцет и сода.
Направете паста от сода с малко количество вода и почистете замърсената повърхност като използвате четка или гъба.

Проверка по рама
Ако сте решили да използвате оцет, загрейте две чаши до 50 градуса. Изсипете в тоалетната и оставете за 10 часа. След това изчеткайте варовиковите отлагания и изплакнете. Най-добре е процедурата да се изпълнява вечер.

Друг вариант е сместа от оцет и малко оцетна есенция. Също оставете сместа да подейства 10-12 часа, измийте с четка.

Друг вариант е употребата на кока-кола. Тази напитка има добри почистващи свойства. За целта трябва да излеете 1-2 литра течност и да я оставите за една нощ. След това почистете с четка и вода. От варовиковите отлагания няма да остане и следа. Най-често причината за появата им е лошото качество на водата.
В домовете, където водата е доста твърда, с времето съдържащите се в нея калциеви соли се утаяват по стените на резервоара и тоалетната. Това е основната причина за появата на плака. Обикновено варовиковите отлагания бързо натрупват и различни други замърсители. В случая за премахването им трябва да се използват продукти на киселинна основа.

Ръждивите ивици често се свързват с лошо качество на водата. Това може да се дължи или на стари ръждясали водопроводни тръби, или на вода с високо съдържание на желязо. В случая най-ефективни са химическите средства.

Магазин за Акумулатори

За да подобрят качеството на водата, много домакини използват различни филтри или добавят различни превантивни средства към резервоара за източване под формата на специални блистери и таблетки, които ефективно премахват варовик и предотвратяват появата му.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ