7.7 C
София
вторник, февруари 27, 2024

Само 7 години затвор за 23-годишна, убила трима при катастрофа

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Затвор за жена, убила трима при катастрофа. Подсъдимата С.М. (на 23 години) е правоспособен водач на МПС, ползвала е лек автомобил БМВ, с кормилната уредба от дясната страна.

На 15.08.2021 г. С.М. шофирала по пътя от село Джурово за Етрополе. Заедно с нея пътували баща й Й.М., приятелят й М.Г., дъщеря й и племенникът й.

На пътно платно между две села тя предприела маневра изпреварване, навлизайки в насрещната пътна лента. Последвал челен удар между управлявания от нея автомобил и насрещно движещото се превозно средство – „Ситроен“.

При тежкото пътнотранспортно произшествие водачът на автомобила, м. „Ситроен“, И.М. (на 53 години) загинал на място. Пътуващата с него М.М. (на 51 години) починала на път за болнично заведение. Въпреки оказаната медицинска помощ бащата на подсъдимата – Й.М. (на 55 години), починал няколко дни по-късно.

Пътуващият с подсъдимата М.Г. (на 31 години) получил средна телесна повреда.

Според заключението на изготвената автотехническа експертиза е видно, че причината за възникване на ПТП е в действията на водача на лекия автомобил, „БМВ“, – подсъдимата С.М. Преди да предприеме маневрата за изпреварване тя не се е убедила, че има видимост и свободен път на разстояние, достатъчно за нейното безопасно извършване.

Проверка по рама

По време на шофирането подсъдимата не е била под влияние на алкохол и наркотични вещества.

С присъдата на Софийския окръжен съд на подсъдимата С.М. е наложено наказание от 7 години „лишаване от свобода“ при общ режим на изтърпяване и лишаване от право да управлява МПС за същия срок.

Присъдата подлежи на обжалване в законоустановения срок пред въззивната инстанция.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ