13.8 C
София
четвъртък, май 23, 2024

Само в Narod.bg: Малката Яра водил Кака Петя в хотел на Вальо Златев, писал SMS-и с Живко Коцев

ПРОЧЕТИ СЪЩО


„Има засечени текстови съобщения между Стефан Димитров – Малката Яра и главният секретар на МВР Живко Коцев, който първоначално хвърли, а впоследствие оттегли оставката си. Малката Яра си е писал и с бившия директор на ОДМВР-Хасково Венцислав Кирчев, докладва източник на Narod.bg от Вътрешното министерство.

Вече е ясно, че директорът на Агенция „Митници“ Петя Банкова се познава с Марин Димитров – Ярата и доста интимно със сина му Стефан. Има снимки и специални разузнавателни средства за това. От друга страна Стефан Димитров, баща му Марин и контрабандистът Николай Николов-Паскал са снимани в неформална обстановка.

Това стана ясно от определението на съдия Тони Гетов, с което той остави в ареста Банкова и нейния любовник Стефан Димитров. „Разпитана на 3 април, тя казва, че не ги познава. Съдът не се доверява на тези обяснения. По делото има доказателства, че има десетки разговори между Банкова и Стефан Димитров.

Има експертиза, от която е видно, че двамата се срещат в хотел „Хаят“ в Правец. В разговори са обсъждали дейността на агенция „Митници“, каза съдия Тони Гетов, след като се запозна с материалите от делото и изслуша прокуратурата и защитата на обвиняемите за организирана престъпна група за контрабанда.

Проверка по рама

Има снимки от срещи между Петя Банкова и Живко Коцев, организирани от Стефан Димитров. „Няма лошо двама държавни ръководители да контактуват. Притеснителното е, че става с посредничеството на Димитров. Има снимки от летище София.

Те са на Димитров, Коцев и на друга обществена личност. На тях се вижда кутия с часовник, който Коцев слага на ръката си“, каза съдия Гетов. По делото има и СРС-та на разговори между Стефан Димитров с баща му Марин, които са свързани с митниците и Петя Банкова. На Стефан Димитров е повдигнато и обвинение, че на 3 април заедно с баща си и Паскал е съхранявал нелегални цигари с неплатени мита и акциз за близо 4 млн. лв.

„По делото има разпити на свидетели, включително шофьора Кирил Петров, който подробно обяснява кога и къде е натоварил цигарите. Българските власти са преценили, че камионът с цигари следва да бъде задържан на друго място и той е задържан в Румъния.

Има СРС-та, които показват, че Стефан Димитров и Краля на цигарите Никола Николов са пътували непосредствено с преминаването на камиона в Румъния“, стана ясно от определението на съда.

На Стефан Димитров е повдигнато обвинение, че е подбудил Петя Банкова да преназначи митническия шеф и на негово място да сложи друг.

„Безспорно е, че директорът на митниците може да прави кадрови промени. Притеснителното е, че има данни, че Стефан Димитров в разговор с Петя Банкова е предложил кое лице на кое място да бъде назначено“, посочи съдия Гетов. Главният секретар на МВР изненадващо подаде оставка в деня, след като е разпитван по разследването за Агенция „Митници“.

На следващия ден я оттегли. От материалите по делото досега става ясно, че той е контактувал със Стефан и Марин Димитрови.

Освен името на Живко Коцев в заседанието остана дума и за депутата и бивш вътрешен министър Бойко Рашков, както и за Асен Василев, които също са попаднали в полезрението на разследващите. Те обаче дори не са разпитвани като свидетели, посочи прокуратурата след заседанието.

Материалът Само в Narod.bg: Малката Яра водил Кака Петя в хотел на Вальо Златев, писал SMS-и с Живко Коцев е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ