13.8 C
София
четвъртък, май 23, 2024

Само в Narod.bg: Митничар №1 Петя Банкова върти любов със Стефан Димитров – Малката Яра

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Корупционната афера в митниците излезе извън очакваното – оказа се, че шефката Петя Банкова има връзка с един от арестуваните Стефан Димитров, син на Марин Димитров – Ярата, научи ексклузивно Narod.bg.

Покрай ареста им е станало ясно, че в телефоните на Петя Банкова и Стефан Димитров е намерена комуникация, която говори за интимна връзка помежду им.

Стефан Димитров, синът на Марин Ярата, и шефката на Агенция „Митници” си писали любовни откровения по WhatsApp, влюбени като осмокласници, разкри източникът на Narod.bg.

Междувременно стана ясно, че бащата Марин Димитров, бивш шеф на Изпълнителна агенция „Рибарство и аквакултури” (ИАРА) – Ярата, откъдето и прякорът Ярата, е с инфаркт. Обвиняемият има белези по гърдите, което издава травми на кръвоносните съдове, обясни информаторът на Narod.bg.

Проверка по рама

В момента Марин Ярата е в болница по спешност и съдът прекратил производството срещу него. Очаква се съдът да му наложи  налага мярка за неотклонение парична гаранция.

Марин Димитров напуснал ИАРА през 2009-а след скандал за скъпи катери, припомни източникът ни.

Междувременно дойде новина и от съда – директорът на агенция „Митници“ Петя Банкова и нейният възлюбен Стефан Димитров остават в ареста.

Банкова и Стефан Димитров се явиха днес пред съда по обвинение за участие в организирана престъпна група. В съда трябваше да дойде и синът на Димитров – Марин, който също е обвиняем. Непосредствено преди заседанието обаче Марин Димитров е бил откаран в „Пирогов“, съобщи съдията.

На Петя Банкова е повдигнато обвинение, че е превишила служебните си правомощия, като под влиянието на Стефан Димитров е отстранила Ангел Пейков от длъжността началник на митнически пункт „Лесово“ и го е понижила и е назначила за шеф на митница „Лесово“ Мирослав Сарандев. Това се е случило в края на март т.г.

По време на заседанието стана ясно, че Петя Банкова и Стефан Димитров са заснети заедно от охранителна камера на петзвезден хотел край Правец, както и че са се срещали с главния секретар на МВР Живко Коцев.

Магазин за Акумулатори

Съдът отбеляза, че в разпита си като обвиняема Банкова е отрекла да познава баща и син Димитрови, но както доказателства от СРС-та, така и от свидетелски показания се установява, че Банкова познава Димитрови. По тази причина съдът не се доверява на показанията на Банкова. Освен това има снимки от срещи на Банкова със Стефан Димитров и главния секретар на МВР Живко Коцев.

Според съдия Тони Гетов не е проблем срещата на Банкова с Коцев, но е притеснително присъствието на Стефан Димитров. Още повече, че има и снимки, от които се вижда, че в края на март в автомобил до летище София Стефан Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев и той поставя часовника на ръката си.

Поради тези причини приема, че може да се направи обосновано предположение, че Петя Банкова, Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов са били част от организирана престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи.

Материалът Само в Narod.bg: Митничар №1 Петя Банкова върти любов със Стефан Димитров – Малката Яра е публикуван за пръв път на Narod.bg.Source link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ