5.7 C
София
неделя, декември 10, 2023

Само в Новините Днес: 4 сигнала за купуване на гласове срещу БСП кмета Крум Маринов – ето ги търговците (ИМЕНА)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Четири сигнала за купуване на гласове от хора на БСП кмета на Бобошево Крум Маринов са подадени до прокуратурата в Дупница, Областната дирекция на МВР в Кюстендил, Софийската градска и Софийската районна прокуратура, докладва пред Новините Днес източник от общината.
Крум Маринов, чиято истинска фамилия е Маринкев, но това е тема за друга публикация, влиза в червените редици преди 16 години с протекцията на Мая Манолова, която днес не иска да го чуе и види. Лидерката на БСП Корнелия Нинова също не иска да има нищо общо с кмета-социалист, подчерта информаторът от Бобошево.

Изброените в сигналите лицата, посочени по-долу, са в близки отношения с Крум Маринов, който на 29 октомври ще опита да вземе пети подред мандат като кмет на общ. Бобошево, защото или е техен работодател, или техен благодетел – например, ползват общински земи или получават парични средства от бюджета на общината по различни програми.
Крум Маринов, използвайки служебното си положение успява да ги манипулира за предизборна агитация и купуване на гласове. Според информация от източника на Новините Днес към момента се плаща по 100 лева на калпак.

Срещите между Крум Маринов и част от посочените по-долу лица стават по различно време в кафето на бензиностанцията в гр. Бобошево, където кметът прекарва по-голяма част от времето си през последните няколко години. Според информацията на тези срещи Маринов предава част от спонсорството за осигуряване на гласове.
Местните са наясно, че близките до кмета организират гласуване по настоящ адрес в СИК от Община Бобошево на лица от ромски произход – адресно регистрирани през последните 10 години в населените места от Община Бобошево и живущи по постоянен адрес в Самоков, в Перник, в район „Кремиковци“ към Столична община и в кв. „Гиздова махала“ на Дупница.

Проверка по рама

Такова организирано гласуване проведено успешно на местните избори през 2015 г. и 2019 г., уточни информаторът на Новините Днес.
Аналогични сигнали за нарушения на изборното законодателство, извършени от повечето от посочените по-долу лица, са подавани и на местните избори преди 4 и 8 години, но действията на полицаите от РПУ-Бобошево, които са в близки отношения с кмета, „случайно“ се оказали безрезултатни.

Установените към момента лица от обкръжението на Крум Маринов са:

1. От гр. Бобошево:
– Александър Ценов – работи в кафето на бензиностанцията в Бобошево

– Иван Михайлов по прякор Узуно

Магазин за Акумулатори

– Христо Бакалски по прякор Шумано
– Кирил Ангелов по прякор Гингеро – обработва и засажда предоставени му от кмета общински земи, за което получава държавна субсидия като зърнопроизводител

– Илия Хаджиев по прякор Ябукаро  – ползва засадени с ябълкови дървета общински земи, предоставени му от кмета

– Георги Крумов по прякор Жегата
– Костадин Гергинов – настоящ заместник-кмет на Община Бобошево;

– Иван Тусиев

– Лице по прякор Миката – шофьор на автобус (превозващ деца за детската градина и училището) към Община Бобошево.

2. Лица от с. Слатино, купуващи гласове за кандидатите за кмет и настоящи кметове на Община Бобошево – Крум Маринов и на с. Слатино – Екатерина Андонова:

– Истелян Занфиров по прякор Ацо

– Стойчо Андонов – баща на настоящия кмет на с. Слатино;

– Ангел Андонов – съпруг на настоящата кметица на с. Слатино

– Росен Лютов – работи в магазина за хранителни стоки в центъра на с. Слатино

3. Николай Джиков от с. Вуково – купува гласове за кандидата за кмет и настоящ кмет на Бобошево

Материалът Само в Новините Днес: 4 сигнала за купуване на гласове срещу БСП кмета Крум Маринов – ето ги търговците (ИМЕНА) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ