България

Само в Новините Днес: Бойко е аут, няма кой да управлява!

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

България е на прага на невиждана политическа криза – правителството на Кирил Петков отива в историята, чакаме служебен кабинет, а след това няма партия, която да вземе властта!

Очаква ни невиждан казус – няма политическа сила, която да е готова да управлява! За абсурда алармира източник на Новините Днес, запознат с вариантите пред властимащите, които буквално ще катастрофират пред реалността.

А тя е, че Бойко Борисов, колкото и да му се иска, няма да помирише повече премиерския кабинет. Това, в общи линии, е и единствената добра новина.

Според нашия информатор на следващите предсрочни парламентарни избори за 48-ото Народно събрание, които ще са вероятно през октомври, ще се стигне до абсурда да няма политическа сила, която да посегне и вземе властта.

Проверка по рама

Причината е, че основните претенденти извън ГЕРБ – ПП на Кирил Петков и „Български възход” на Стефан Янев още не са събрали подписи за регистрацията им в съда.

„Лена Бориславова се изцепи, че „Продължаваме промяната” били готиви за избори? Как ще са готови, като това още не е партия, защото не успяват да съберат нужните подписи? Мина Учредителното събрание и толкоз – партия няма.

Същата е ситуацията и при Стефан Янев – отново липсват нужните подписи за съдебна регистрация. Такъв проблем измъчва и Мая Манолова, която има потенциал да стане коалиционен партньор, но още няма зелена светлина от съда за „Изправи се, България”.

За регистрация всяка партия е длъжна да представи следните документи:

– учредителна декларация;

– протокол от Учредителното събрание;

Магазин за Акумулатори

– устав на партията;

– списък, съдържащ трите имена, ЕГН, постоянен адрес и саморъчен подпис на не по-малко от 500 членове – учредители на партията;

– декларации за индивидуално членство;

– нотариално заверени образци от подписите на представляващите политическата партия;

– списък, съдържащ трите имена, ЕГН и постоянен адрес на не по-малко от 2500 членове;

– нотариално заверена декларация от ръководството на политическата партия за автентичността на документите;

– удостоверение за уникалност на името (издава се от Софийския градски съд)

Най-големият проблем е събирането на въпросните 2500 подписа, защото при проверка много често се оказва, че сред тях фигурират т.нар. мъртви души. Затова партиите събират поне 10 000 подписа, за да са спокойни, че и да се открият несъществуващи избиратели в списъците им, ще останат реални 2500, както изисква законът.

При липсата на такава подкрепа, обаче, се стига до порочната практика да се наемат „политически брокери”, които срещу много пари се нагърбват със събирането на подписите, напомни информаторът на Новините Днес.

Материалът Само в Новините Днес: Бойко е аут, няма кой да управлява! е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort