20.2 C
София
вторник, юли 16, 2024

Само в Novinite-Dnes.eu: Евелин Банев – Брендо следен от ДАНС до предаването в затвора

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Изненадващата поява в понеделник сутринта на издирвания от Интерпол Евелин Банев – Брендо предизвика лавина от недоумение. Оказа се, обаче, че спецченгетата от ДАНС са били „в час” с намерението му да се предаде, защото биг босът е бил наблюдаван през цялото време от тайното му завръщане у нас преди година, както се твърди, до появата в 7,30 ч. сутринта пред Софийския централен затвор, съобщи само пред Novinite-Dnes.eu източник от българското ФБР.

Заповедта за ареста му дори стояла написана барабар с обвиненията „на едно бюро“ – финансови измами и най-тежкото – пране на пари, но така и останала неподписана, твърди информаторът под пагон.

Издирваният повече от шест години Брендо стъписа властите, след като сам се предаде. Около 7.30 ч. сутринта в понеделник криминалният авторитет от световна величина заедно с адвоката си Петър Зафиров се появи пред затвора с изтекла лична карта и твърдението, че се връща за изтърпяване на присъда.

Според информация на БНР наричаният „кокаинов крал” е бил напълно подготвен за влизане зад решетките, дори си носел голям сак през рамо.

МВР издирваше шест години Банев, включително с червена бюлетина чрез Интерпол, очевидно напълно безрезултатно.

Проверка по рама

Мистериозната му поява на българска територия напомня случая на Ангел Христов от Дупница, който бе намерен мъртъв в дома си, след като години той и Пламен Галев (по-известни като „братя Галеви”) бяха издирвани.

Материалът Само в Novinite-Dnes.eu: Евелин Банев – Брендо следен от ДАНС до предаването в затвора е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ