21.3 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Само в Новините Днес: Инцидент с колата на Румен Радев на магистрала „Тракия“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Автомобилът, с който президентът Румен Радев е пътувал от Шипка към честванията на Петрова нива, е претърпял инцидент, научи ексклузивно Новините Днес.
Очевидец разкри, че лимузината на държавния глава е спукала задна дясна гума на магистрала „Тракия“ в района на Сливен. Пилотният автомобил на кортежа дори се наложило да се върне на задна скорост в аварийното платно, за да изчака гардовете от НСО да сменят пуканата гума.

Докато двама от служителите се превърнали в монтьори, други двама застанали с телата си пред страничните прозорци откъм аутобана, като закривали президента с телата си.
Стандартна процедура, действа се по протокол, коментира източникът на Новините Днес.

По-рано днес от Шипка Румен Радев нападна яростно правителството и партиите, които го подкрепят, като ги обвини, че страдат от „властова булимия“, заплашват демокрацията и подготвят опорочаване на изборите. В първия си коментар след убийството на Алексей Петров държавният глава посочи, че обществото очаква отговори за ролята му в „стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него и какви високи постове са му обещавани“.
Той даде да се разбере, че не смята да свиква Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) заради убийството.

Проверка по рама

„С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки ли да го свикам? Не мисля, че това е от полза за националната сигурност. Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна.
А държавата е слаба, защото сегашното управление бе заченато в скандални записи и омерзително съглашателство и в момента отговорността е напълно размита. С поведението си властта тласка обществото ни към хаос и насилие, руши демократичния консенсус, който е в основата на мирния ни преход и без който няма европейска перспектива за България“.

„Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, притискат се медиите, призовава се към цензура, овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и за тяхното използване за користни политически и икономически цели. Нещо повече – лумпензира се политическият дебат с агитки и заплахи. Посяга се на конституцията“, каза Радев пред журналисти на връх Шипка, където  участва в тържествената церемония по повод 146-ата годишнина от Шипченската епопея.

След това кортежът с президента е отпътувал към Петрова нива, където от 20 ч. ще участва в отбелязването на 120-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.
Петрова нива е историческа местност в Странджа, в землището на село Стоилово. Разстоянието до Бургас е 67 км, а до Малко Търново е 34 км.

Материалът Само в Новините Днес: Инцидент с колата на Румен Радев на магистрала „Тракия“ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ