14.4 C
София
петък, февруари 23, 2024

Само в Новините Днес: Избягал от КАТ след корупционен скандал се върна като зам.-шеф! Тръгна алъш-вериш с баровски номера – 8888, 4444 и 3000 вече са продадени

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Уличен в корупция полицай, напуснал МВР след ужасяващ скандал, се завърна като началник в отдел „Пътна полиция“ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), за което Новините Днес пръв предупреди още през октомври.

Скандал в Новините Днес: Пробит полицай върнат в КАТ, Мартин Цурински пуска схема с регистрация на камиони?

Иде реч за печално известния бивш началник на КАТ комисар Мартин Цурински, напуснал системата по времето на Бойко Рашков след гръмовна корупционна афера. На Цурински му се носи славата на покровител на емблематичния началник на сектор „Регистрации” Ален Миялков и схемите на каналите в КАТ.

Наш източник от Столичната дирекция разкри, че преди 3 месеца Мартин Цурински изненадващо за почтените служители е върнат като държавен служител в отдел „Кадри” на СДВР. Сега пробитият милиционер отново става I категория униформен МВР служител.

Проверка по рама

За да е пълен ужасът наскоро Цурински е положил и психоизпит, а от 18 декември вече е зам. началник отдел „Пътна полиция”. Целта била да бъде обявен за началник на КАТ след рокадата на ротационните премиери в сглобката, планирана за март 2024-а.

Неофициално сред полицаите се говори, че Мартин Цурински е разследван за далавери за над 1 млн. лева само в рамките на година. Преди да бъде предаден на следствието през октомври 2021-а Цурински излязъл в дълъг болничен, от който така и не се върнал. Досега…

Според нашия източник масово служителите в СДВР са отвратени от връщането на компрометирания бивш шеф, който ударно се готви отново да оглави „Пътна полиция”.

Повече от любопитно е, че след възстановяването му в отдел „Кадри” преди 3 месеца са засечени продажби под масата на баровски регистрационни табели с мутренски номера като 8888, 4444 и 3000, което може да е се окаже полезна информация за следствието.

Материалът <strong>Само в </strong><strong>Новините Днес: Избягал от КАТ след корупционен скандал се върна като зам.-шеф! Тръгна алъш-вериш с баровски номера – 8888, 4444 и 3000 вече са продадени</strong> е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ