21.4 C
София
събота, септември 23, 2023

Само в Новините Днес: Кабинетът пада след местния вот

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Некоалицията“ на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ отива към своята политическа смърт! Два независими един от друг източници на Новините Днес от парламента признаха, че ротационното правителство, в момента оглавявано от Николай Денков, ще бъде съборено след местните избори, които президентът Румен Радев разпореди да бъдат на 29 октомври.
Това означава, че времевият хоризонт на този кабинет ще се затвори след по-малко от три месеца, когато поредното служебно правителство ще трябва да подготви поредните предсрочни парламентарни избори. И още един извод – няма да остане време за същината на договорката, върху която се крепи тази власт – ротация с премиер Мария Габриел…

Причината за разпада е напълно очаквана – тежки партийни брожения в политическите сили от „некоалицията“. Масово избирателите били недоволни от властта в този формат, затова лидерите са готови да ни пратят отново пред урните с надеждата вотът да се окаже по-различен, т.е., да се даде явен превес на една от водещите партии, която да успее да сформира самостоятелно управление, категорични са запознатите с драмата източници на Новините Днес.
Материалът Само в Новините Днес: Кабинетът пада след местния вот е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ