17.7 C
София
понеделник, септември 25, 2023

САМО в Новините Днес: Кой накълца Дебора? Липсва ДНК от Жоро Касапина, прикриват изрода с макетното ножче (ЕКСПЕРТИЗАТА)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Ужасът с накълцаната Дебора от Стара Загора придобива нов облик с разкритието, което прави Новините Днес – че няма следи, които да свързват обвинения за зверството Георги Николаев Георгиев, наречен Жоро Касапина, с престъплението!
Документи от ДНК експертизата, предоставени ексклузивно на Новините Днес по електронната поща, доказват, че по дрехите на Георгиев не е открит биологичен материал от Дебора Михайлова, в това число и кръв.

Според съдебни лекари във всяко разследване ДНК експертизите имат особено значение и тежест. Но не винаги по всяко петно от кръв може да се направи такава експертиза. Причината е, че трябва да бъдат намерени клетки с ядро, каквито са например левкоцитите, но не само.
Маратонките на Георги Георгиев не съвпадат с оставената следа в апартамента, където Дебора живеела с пастрока си

От данните на съдебните медици става ясен и друг скандален факт – че намереният на мястото на престъплението отпечатък от обувка в кръвта по земята не е на Георги Георгиев.

Ако заключенията на ДНК експертизата подкрепяха повдигнатите обвинения срещу бившия приятел на Дебора Михайлова, прокуратурата без съмнение нямаше да пропусне да ги посочи в прессъобщение и да ги коментира пред медиите, коментират юристи.
При високия обществен интерес към този случай очакването е Районната прокуратура в Стара Загора да огласи резултатите от ДНК експертизата възможно най-скоро, при това официално. Засега това прави Новините Днес с публикуване на част от ДНК експертизата.

Проверка по рама

Важно е да стане ясно също на кой етап от разследването са се появили свидетелите, които докладвали, че Дебора Михайлова е изпаднала в безсъзнание, след като пострадалата твърди и в двата си първоначални разпита, че във вечерта на престъплението е била сама в апартамента на ул. „Иван Вазов“ №9, вх. В, ет.*, ап.*, който обитавала с пастрока си, потвърди източникът на Новините Днес.
Абсурдът логично води до въпроса кого прикриват прокуратурата и МВР с фокусиране върху Жоро Касапина, след като дори ДНК експертизата отрича той да е свързан с гнусната гавра?

Вече стана ясно, че Районната прокуратура в Стара Загора обедини двете досъдебни производства срещу Георги Георгиев, обвинен за особено жестоко посегателства с нанасяне на множество рани на 18 годишната Дебора Михайлова, ученичка във Ветеринарния техникум в града.

Това се случва след анализ на събраните нови доказателства от разпити на свидетели и заключенията от направените нови експертизи – комплексната петорна съдебномедицинска, техническата и ДНК експертизата.
Предстои прокуратурата да образува новото съдебно производство и да връчи обвиненията на Георгиев в присъствието на адвокатите по делото и на прокурори от Районната прокуратура.

Материалът САМО в Новините Днес: Кой накълца Дебора? Липсва ДНК от Жоро Касапина, прикриват изрода с макетното ножче (ЕКСПЕРТИЗАТА) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ