14.7 C
София
неделя, април 14, 2024

Само в Новините Днес: КПКОНПИ даде кмета на Несебър Николай Димитров на прокурор за корупция (ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът на Несебър Николай Димитров на 9 февруари 2024-а е предаден на прокурор от антимафиотите в Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), научи ексклузивно Новините Днес от свой източник в общината.

Нашето разследване за криминалните безобразия на самозабравилия се кмет не е било напразно – изнесените от нас данни за финансови злоупотреби и откровени престъпления вече са на бюрото на обвинител от Окръжната прокуратура в Бургас, стана ясно от документ, който публикуваме.

След разследване на Новините Днес: МВР подпука схемите на кмета на Несебър Николай Димитров

Сега на Николай Димитров ще му се наложи да обясни за схемите с несебърския ъндърграунд бос Димитър Желязков – Митьо Очите, за директното отдаване на общинските паркинги пред хотели и заведения в Слънчев бряг без договори с общината, за схемите с боклука и назначения от Николай Димитров началник на общинско предприятие „Благоустрояване, комунално стопанство и озеленяване” (БКСО) в Несебър Димитър Стоилов Панев, с когото синът на кмета – Кирил, ваканцува в Доминикана, за доставките на PVC дограма, произведена от кметския брат Стоил Димитров и още, и още..

Проверка по рама

Новините Днес до прокуратурата: Всички капанчета в Слънчев бряг – незаконни, разпитайте кмета Николай Димитров на кого плащат? (ВТОРА ЧАСТ)

Сигналът до КПКОНПИ е подаден Стела Радева, председател на Сдружение за граждански контрол върху дейността на местната власт в община Несебър на основание чл. 62 от Закона за противодействие на корупцията, който гласи следното:

Чл. 62. (1) Всеки, който разполага с данни за корупция или за конфликт на интереси по смисъла на този закон за лице, заемащо публична длъжност, може да подаде сигнал до Комисията. Сигналите може да се подават лично или чрез адвокат по пълномощие.

Само в Новините Днес: Кметът на Несебър набута брат си Стоил Димитров в схема с PVC дограма, продават я на тройни цени

На основание чл. 109 от същия закон:

„Оперативно-издирвателната дейност завършва с доклад до директора на дирекция „Противодействие на корупцията“ за извършените дейности по постъпил сигнал или проверка за противодействие на корупцията на базата на събраните, анализираните и проверените сведения при или по повод постъпилата информация за прояви на корупция от лица, заемащи публични длъжности”

Магазин за Акумулатори

..сигналът е предаден по компетентност на Окръжната прокуратура в Бургас.

Новините Днес разкри: Кметът на Несебър Николай Димитров върти бизнес с Митьо Очите в Слънчев бряг (ПЪРВА ЧАСТ + СНИМКИ)

Време е да видим знаков кмет на подсъдимата скамейка, където да получи дълга командировка в Централния софийски затвор, пожела си изтъчникът на Новините Днес от общ. Несебър.

Материалът Само в Новините Днес: КПКОНПИ даде кмета на Несебър Николай Димитров на прокурор за корупция (ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ