4.8 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Само в Новините Днес: Любимата Ванина Колева печели милиони покрай Бойко, коя е фирмата „Лонгрийч“? (ГОРЕЩИ СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Любимата пиарка на Бойко Борисов, която споделя неговите най-интимни кътчета от душата и жизненото пространство – Ванина Колева, се е превърнала в истинска бизнесдама, научи Новините Днес от нейна приказлива и завистлива дружка.
Оказва се, че мократа мечта на гербопитеците печели яки пачки с усвояването на милиони по европроекти.

СХЕМАТА
През май 2021 г. е основана компания „Лонгрийч“ ЕООД с капитал от едва 2 лева, която обаче бързо подписва договор с ГЕРБ за обслужване на партията в социалните мрежи.

Съществуването на фирмата не е тайна – тя е вписана към агенциите, с които ГЕРБ работи още през юни същата година. Нейната дейност обаче, според партията и управителя на фирмата, е договорна тайна. Знае се само, че „Лонгрийч“ работи с една единствена партия и срещу месечен абонамент, заради което тя не присъства в отчета на ГЕРБ пред Сметната палата.
Фирмата се управлява от кръг хора около Ваниншето, която започва като пиарка на Красен Кралев, но вече лети нависоко в партийната йерархия като мноооого близка до Бойко Борисов.

Проверка по рама

Издигането на „Лонгрийч“
Партийната пропаганда навлиза в нова, по-организирана фаза след като Бойко Борисов и хунтата падат от власт. Ванина Колева и хората около нея са принудени да измислят нова стратегия. Около нея са някои по-познати имена, като столичния общински съветник Димитър Вучев, например.

Пълната промяна идва, когато фирма с името „Лонгрийч“ става официален отдел „Пропаганда“ в централата на ГЕРБ. Тя е основана през май, малко след като към неформалния кръг се присъединяват Никола Димитров и Кристиян Шкварек.

Димитров е служител на гербаджийския рупор телевизия „Европа“ (в момента Euronews) и отделно собственик на компанията „Дуалити Медия“, която се занимава с маркетинг в социалните мрежи.
Враговете на ГЕРБ са повод за шегички

Шкварек пък е бивш кандидат за евродепутат от ВМРО и настоящ представител на „Европейски консерватори и реформисти“ (ЕКР) за България.

Първоначално съдружниците в „Лонгрийч“ са двама: Никола Димитров и Виктория Вировска, годеницата на Кристиян Шкварек, като фирмата е регистрирана на личния адрес на двамата, вложили „цяло съкровище“ с по 1 лев участие в дружеството.

Магазин за Акумулатори

В началото на 2022 г. Вировска излиза от фирмата и Димитров остава едноличен собственик, като адресът също е сменен с такъв на ул. „Позитано“. Според данни към средата на 2022 г. в момента в „Лонгрийч“ работят осем души на трудов договор.
Фирмата има договор с ГЕРБ и се занимава с рутинни задачи, като управление на стотиците разпокъсани общински, областни и личностни страници на шайката.

Наред с това ЕООД-то печели обществени поръчки и усвоява милиони по европроекти. В социалната мрежа има още една страница, вдъхновена от сериала „Ало, ало“ – „Мишел от Съпротивата“, създадена през 2020 г., която публикува общополитическа сатира срещу всички. И при нея има сигнали за работа с пропагандния отдел на ГЕРБ.

Преди време страницата публикува подигравателно меме за Георги Харизанов – Жоро Тръбата, заради това, че е харесал снимка на страницата на „Да, България“. Както първо  Новините Днес писа именно красивото Ванинше е първопричината Тръбата да бъде изчегъртан от най-близкия кръг на Баце, място, за което се бори години наред.
В отговор Харизанов, който бе изпълнителен директор на дружеството „Телевизия Европа“ и един от известните ласкатели на Бойко, коментира: „А Анинав Авелок как е, как кара лятото?“, заигравайки се с обратното изписване на името на Ванина Колева, което тя използва за своя Facebook акаунт – Aninav Avelok.

Материалът Само в Новините Днес: Любимата Ванина Колева печели милиони покрай Бойко, коя е фирмата „Лонгрийч“? (ГОРЕЩИ СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ