България

Само в Новините Днес: НАП погва министъра на иновациите Даниел Лорер за данъчни престъпления?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер ще стане обект на проверка от НАП по сигнал за укриване на доходи, разкри ексклузивно източник на Новините Днес, запознат със случващото се зад кулисите.

Според данните доста заможният спец по компютърни науки и бизнес управление от университета в Тел Авив е спестил огромни данъци върху приходи, които не е обявил и така е ощетил бюджета.

Въпреки че според визитката му Лорер има 20-годишен опит като инвеститор и предприемач на международно ниво, съществуват следи, които водят към престъплението укриване на доходи, твърди информаторът на Новините Днес.

Действително 1999 г. Даниел Лорер основава в Париж първия си стартъп FranceBusinessPlus, който впоследствие е продаден успешно.

Проверка по рама

Работи като IT експерт в израелската хай-тек компания Mercury Interactive, която е купена през 2006 г. от Hewlett-Packard. След продажбата, Даниел Лорер става един от създателите на Optiim, хай-тек компания за софтуерни решения, базирана в Истанбул, продадена през 2016 г.на австрийския холдинг New Frontier Group.

Лорер е един от основателите и управляващ партньор на BrightCap Ventures – фонд за рискови инвестиции в технологични компании. Отговаря за оценка на нови компании и контрол на изпълнението на бизнес плановете им.

Която от всичките компании на министъра на иновациите ще бъде разследвана, предстои да научим.

Материалът Само в Новините Днес: НАП погва министъра на иновациите Даниел Лорер за данъчни престъпления? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button