12.8 C
София
сряда, февруари 28, 2024

Само в Новините Днес: Петър Александров искал да убие сина на Желю Ганчев, боса на пюретата „Ганчев”, дължал пари на Малката секира (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров – Петър, арестуван и обвинен за убийство в съучастие с погребалния агент Александър Кинов, за което Новините Днес съобщи пръв, имал списък с хора за убиване, като следващата планирана жертва бил синът на милионера Желю Драгомиров Ганчев, собственик на пюретата „Ганчев”, един от малкото българи с поръчков ролс-ройл в гаража.

Ролсът на Желю Ганчев бе заскобен на паркинга пред НС, където червеният милионер бил на среща с Корнелия

Източник на Новините Днес от прокуратурата разкри, че Петър Стоянов Александров решил да събере борчовете, раздадени от покойния му баща Стоян Александров, познат с прякора Малката секира. Бившият финансов министър имаше проблеми с Темида заради незаконната си лихварска дейност, преди да почине през август 2021-а, без да успее да си върне дадените срещу солени лихви пачки.

Сега 32-годишният му наследник си съставил списък с борчлии от тефтера на баща си, на които поставял условието или да върнат парите, или да се простят с живота си.

Петър Александров и Александър Кинов бяха спипани за ликвидирането на длъжник – 49-годишният Кирил Русев, който висял с 300 000 лева. Майката му подала сигнал за изчезването му на 5 януари – полицейският служител се усъмнил, че е налице тежко престъпление. В рамките на 30 минути след получаване на сигнала е задържан първият заподозрян, а час и половина по-късно – и вторият.

Проверка по рама

Тялото на убития е открито в камера в частна морга, като той е бил настанен там с фалшиви документи. В същото време синъта на Малката секира и аверът му минали границата между България и Сърбия на 4 януари вечерта през пункта до Стрезимировци, като на граничните власти са показали документите на убития мъж. После се върнали в България, но без да показват личната му карта.

Според информацията на Новините Днес следващият в списъка бил синът на червения милионер Желю Ганчев.

Видният приватизаторът е бос на едноименните пюрета „Ганчев” с фабрика в Асеновград и според множество медийни публикации е пръв другар и спонсор на соцлидерката Корнелия Нинова.

Малко известен факт е, че през 2008 г. тарторката на БСП създава фирма „Финансови технологии” ЕООД. Адресът, на който е регистрирана компанията – „Войводини могили” №48 в София, е същият, на който са регистрирани и две трети от фирмите на… Желю Ганчев, който може и да е слабо непознат на по-широката публика, но играе ключова фигура в индустрията, а състоянието му се оценява на десетки милиони. Ганчев натрупва състоянието си още в първите години на демокрацията като вносител, а после и производител на бебешки пюрета, детски храни и натурални сокове.

Желю Ганчев нашумя и с покупката на 42% от „ПВБ пауър България”, притежаваща редица ВЕЦ-ове. Той оперира цели 5 системи на Искър.

През 2018-а, когато ролс-ройса за 1 млн. лева на Желю Ганчев обиколи социалните мрежи и медиите със снимка как колата е „заскобена“ от служители на Центъра за градска мобилност на паркинга край старата сграда на Народното събрание, се разбра, че бизнесменът бил в парламента, за да се среща именно с висши червени партийци, сред които и Корнелия.

Магазин за Акумулатори

Милионерът Ганчев „цъфна“ и в една от големите разработки на службите през 2004 г., като според оперативните данни на тогавашната НСБОП той участва в схема за натиск на Темида в лицето на вече покойния шеф на ВКС по това време Иван Григоров.

През 2006 г. станаха ясни подробностите от разработката на НСБОП и МВР 2 години по-рано за корупция по високите етажи на съдебната система бе подаден сигнал срещу Григоров, изпратен на тогавашния главен прокурор Никола Филчев от МВР шефа Георги Петканов. Оказва се, че Желю Ганчев е пращал свои хора, които да се свързват с разследвани по казуса лица от криминалния контингент, които пък, от своя страна, да ходатайстват в негова полза за определени решения на съда.

„На 10 февруари 2004 г. Радослав Волов е бил потърсен от Тодор Стоянов, който му съобщил номер на гражданско дело 1674/2003 г. на Апелативен съд с молба да предаде на Григоров да се ходатайства за фирма АСКОН АД в полза на Желю Ганчев, като подчертава, че става дума за 237 000 лева. Същия ден Волов предал номера на делото на Иван Григоров“, пише в разработката на службите през 2004 г.

Справка в съдебните регистри сочи, че повече от 25 години хранителният магнат води дела срещу страната за придобита от него бивша национална фирма (отпреди промените – б.р.), чиито пасиви отказва да плати. Става въпрос за кредити. Казусът стига и до Европейския съд по правата на човека и среща разрешаване там, като съдът в Страсбург приема доводите му, но не го обезщетява.

В асеновградския хайлайф Желю Ганчев е прочут ценител на женска плът. Настоящата му съпруга Саня – сестрата на Бояна Генова, по-позната като “малкото коте” на Валери Божинов, е точно от любими му тип „силиконки”.

Материалът Само в Новините Днес: Петър Александров искал да убие сина на Желю Ганчев, боса на пюретата „Ганчев”, дължал пари на Малката секира (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ