15.2 C
София
сряда, април 17, 2024

Само в Новините Днес: Почват арести – министър Лазар Лазаров, шефът на КНСБ Пламен Димитров и Драгомир Николов викани на разпит за схеми за 47 млн. в Агенцията по заетостта

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Криминалните схеми в Агенцията по заетостта под шапката на министерството на труда и социалната политика на Лазар Лазаров водят до трагичен финал – в близките дни се очакват арести заради нарушения за 47 милиона лева, алармира източник на Новините Днес от ДАНС.

Дотук се стига след като на 7 март бившият шеф Драгомир Николов е бил разпитван в Национална следствена служба (НСлС) на „Г.М. Димитров“ и по-късно обвинен от прокуратурата. За колосалните измами в АЗ са били разпитани и служебният министър Лазар Лазаров, както и шефът на КНСБ Пламен Димитров, който има общ бизнес с Драгомир Николов, за което ще ви разкажем в отделен материал.

Официална информация за скандала обаче липсва, явно служебният кабинет се опитва да покрие случващото се в АЗ, смята източникът на Новините Днес.

Причината за крайната мярка са нова порция безобразия, които блокират напълно работата на Агенцията по заетостта. Като пример информаторът ни даде сайта на агенцията, който продължава да не работи, а качената информация е отпреди 1 година.

Проверка по рама

Само в Новините Днес: Дивашка чистка в Агенцията по заетостта! Полина Маринова изгони експерти, разкрили измами за милиони

Съществува реална опасност България да бъде санкционирана заради бездействието на марионетката – изпълнителен директор Полина Маринова. И още – сайтът за обмен на работни места и работници Eures е затрит, което пък ще доведе до неизпълнение на европейски регламенти и нов повод за санкции.

СКАНДАЛ в Новините Днес: Агенцията по заетостта ударена от хакер през компютъра на регионален шеф

Трудно е да си го представим, но в 21 век служителите в АЗ нямат електронни пощи, а хаосът в деловодната система се подържа умишлено, като се появяват заповеди с номера отпреди месец, които са с променена дата.

На вниманието на ДАНС: Ето ги измамите за милиони в Агенцията по заетостта (ПЪРВА ЧАСТ + ДОКУМЕНТИ)

Въпреки че уж се работи с електронни документи, оборотът с хартиени с измислени номера от кабинета на шефката на АЗ е колосален. За капак все още няма софтуер за защита, като единствената цел е да се замитат следите за злоупотребите на бившия директор – русенеца Драгомир Николов!

Магазин за Акумулатори

Сигнал до Новините Днес: ОПГ точи милиони от Агенцията по заетостта, бившият шеф Драгомир Николов въртял купони с пиене, ядене и…

Безобразията, обаче, не свършват – в Агенцията е върната на граждански договор пенсионираната главна счетоводителката Петрова, която е разплащала в нарушение на закона схемите на Николов под надзора на тогавашният ресорен зам.-министър Лазар Лазаров, днес служебен министър на труда и социалната политика.

Замитане на следи в Новините Днес: Шефката в Агенцията по заетостта Кремена Калчева заловена да изнася документи!

Неговата дясна ръка Кремена Калчева, за която писахме нееднократно, е зам. изпълнителен директор, но според служители реално играе ролята на изпълнителен. Заговорниците укриват данни от направения одит, открил нарушения за 47 милиона лева! Както и се прави опит за приемане на устройствен правилник, за да се изгонят всички, които не се подчиняват на престъпната шайка и имат информация за злоупотребите им.

Замитане на следи в Новините Днес: Шефката в Агенцията по заетостта Кремена Калчева заловена да изнася документи!

Разследващите от ДАНС останали шокирани от опита за унищожаване на документи, като се очаква след извършения разпит на Драгомир Николов да бъдат иззети документи от АЗ, като се очаква някои от действащите лица, които саботираха системите на Агенцията, да бъдат задържани, за да не прикрият и унищожат документите, уличаващи Лазаров и Николов в далавери.

ОЧАКВАТЕ ПРОДЪЛЖЕНИЕ само в Новините Днес

Материалът Само в Новините Днес: Почват арести – министър Лазар Лазаров, шефът на КНСБ Пламен Димитров и Драгомир Николов викани на разпит за схеми за 47 млн. в Агенцията по заетостта е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ