18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

Само в Новините Днес: Разследваният за корупция БСП кмет на Бобошево Крум Маринов изсече незаконно 1300 тополи (ДОКУМЕНТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Несменяемият кмет от БСП в Бобошево Крум Маринов, разследван за корупция, е изсякъл в нарушение на закона над 1300 тополи от държавния горски фонд, алармира източник на Новините Днес от полицията в Дупница. За тежкото погазване на закона вече е подаден сигнал до Министерството на земеделието и храните и до Районната прокуратура в Дупница.
Ето какво гласи документът, изпратен от общинския съветник в Бобошево Стефан Борисов Тачев:

Уважаеми Г-н МИНИСТЪР, Г-н ПРОКУРОР с решение №251/28 октомври 2021 г., Протокол №30 се приема Годишен план за използване на дървесина от горски територии собственост на Община Бобошево за 2022 г., съгласно Приложение №1.
Видно от Протокол №30/2021 г. аз задавам въпроси, свързани със сеч на дървесина през 2020 г., когато такъв план няма приет от Общинския съвет.

Видно от Протокола това е сеч, която се прави с някакъв анекс от предишни години, за което не съм убеден, че е вярно. Изобщо дали има такъв анекс и не трябва ли той да бъде гласуван от Общинския съвет?
Това ни бе обяснено от инж. Явор Цегриловски- лицензиран лесовъд, на самото заседание.

Проверка по рама

На 28.04.2022 г. бе проведено заседание на Общинския съвет в Бобошево, на което се разгледа докладна №1030/07.04.2022 г., внесена от г-н Маринов, кмет на Бобошево, за добиване и продажба на дървесина от общинска горска територия собственост на общината.
Взето бе Решение №311, с което се дава съгласие за ползване на дървесина, включена в Годишен План за 2022 г. от общинска горска стояща дървесина, чрез търг с тайно наддаване.

Уважаеми Г-н МИНИСТЪР, Г-н ПРОКУРУР, имам сигнали от жители на с. Блажиево и с. Усойка , че в обектите посочени в Приложение 1 и Приложение 2 има масиви, който не са Общинска собственост, което означава ,че Общинският съвет Бобошево не може да взима решения за тях.

На посочените масиви сечта продължи няколко месеца, както и извозването на материала.
В момента в землището на с. Усойка има нарязани трупи – топола, които са там от известно време без да се извозват (над 1300, б.ред.).

Като общински съветник искам да обясня на гражданите на с. Блажиево и с. Усойка дали всички тези процедури са законосъобразни. И наистина ли тези масиви не са собственост на Община Бобошево.

Магазин за Акумулатори

Приложения:
1.        Решение N9251 на Общински съвет-Бобошево

2.        Докладна N93395/20.10.2021г.,протокол №30/28.10.2021г.

3.        Докладна №1030/07.04.2022г
С уважение: Стефан Тачев

Проверката на Новините Днес установи, че кметът на Бобошево Крум Маринов изскача от списък на МВР със забатачените от прокуратурата случаи – става дума за сигнали срещу публични личности, заемащи общински и държавни постове, за които от полицията се жалят, че няма никакво движение. Чинно подредени в табличка са общо 116 преписки.

Една от тях е срещу кмета на Бобошево. В информацията от полицията се посочва, че преписката срещу него е от 3 ноември 2021 г. по описа на Главна дирекция „Национална полиция” и касае корупционни действия на кмета. Документите са били изпратени на 5 януари в Специализираната прокуратура.

Крум Маринов е кмет на Бобошево от 2008 г. През годините жителите на общината са се жалили не веднъж и два пъти от негови действия, последици няма. Последният по- шумен скандал е от миналата година, когато до лятото Бобошево нямаше гласуван бюджет.

Заради това цялата администрация и съветниците стояха без заплати. Така се стигна до сигнал до Специализираната прокуратура, че кметът не ходил на работа, не присъства на заседания на Общинския съвет, затваря помещението, в което се провеждат ежемесечните сесии на ОбС, ключът бил в него и той отварял, когато реши.

Маринов е в траен конфликт с председателя на Общинския съвет Стефан Тачев, двамата бяха опоненти за кметския стол. През лятото на миналата година Маринов впрегна съветниците и те дружно гласуваха за отстраняването на Тачев от председателкия пост в ОбС, след което бюджетът беше гласуван и народните избраници получиха заплатите си. Съдът обаче възстанови Тачев на поста като отсече, че отстраняването му е незаконно.

Материалът Само в Новините Днес: Разследваният за корупция БСП кмет на Бобошево Крум Маринов изсече незаконно 1300 тополи (ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ