България

Само в Новините Днес: САЩ удрят за корупция Ахмед Доган, в „Магнитски 2” влизат и финансисти на ДПС?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

 

 

Агентът на Москва в българската политика Ахмед Доган кацна на мушката на САЩ! Лидерът на ДПС, който от 1990 г. прокарва проруските интереси уж загрижен за правата и свободите на мюсюлманите в България, ще сътвори чутовен скандал, след като името му лъсне в обновения списък с корумпирани политици „Магнитски 2”, издаде пред Новините Днес източник от върховете на дипломацията.

 

Според наличната към момента информация Ахмед Доган ще бъде причислен към списъка със сенчести политици по няколко причини, сред които се откроява огромният финансов ресурс, излят през годините в неговите бизнес начинания от правителствата на Бойко Борисов.

 

Емблематичен пример са 400-те милиона лева, които шайката изсипа в руски фирми за удълбочаване на канала към пристанището до ТЕЦ „Варна”, собственост на почетния, всъщност реален, лидер на ДПС.

Чешката прокуратура емна ТЕЦ-а на Доган – ощетил ЧЕЗ с 323 милиона евро!

Огромната сума изчете от държавния бюджет към руски консорциум с точно конкретна цел – да се улесни бизнесът на Доган в енергетиката, което не е убягнало на Щатите, обясни източникът на Новините Днес.

Втори повод САЩ да ударят Доган през пръстите е допускането на хора от „Магнистски” в листите на ДПС за изборите на 14 ноември, призна нашият източник.

Трета, но не последна по важност причина за вкарването на лидера на ДПС в позорния списък, са тъмни финансови сделки през контролирана от ДПС финансова институция.

Коя е банката и защо „Магнитски 2” стигна до финансистите на Доган – очаквайте само в Новините Днес.

Материалът Само в Новините Днес: САЩ удрят за корупция Ахмед Доган, в „Магнитски 2” влизат и финансисти на ДПС? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

 

Токът е скъп? Не се чудете – баничар от ГЕРБ, уволнен за далавери през 2013-а, командва енергетиката (РАЗКРИТИЯ)

 

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button