2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

Само в Новините Днес: Търговци на гласове налазиха Русе, мятат пачки за Рена Стефанова

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Търговци на гласове налазиха Русе навръх изборния ден, за да мятат пачки за кандидат-кмета на олигарха Николай Събев – Дедо Еконтий, алармираха читатели на Новините Днес.
Тарикатите, повечето от които са незаконни лихвари, предлагат по 100 до 200 лева на глас, но са готови да дадат дори 300, за да може юристката на бившия транспортен министър да яхне местната власт в услуга на бизнеса на своя патрон.

Както вече съобщихме според последното социологическо проучване на „Алфа рисърч” актуалният кмет Пенчо Милков получава 29,8%, втори е Иван Иванов от ГЕРБ с 16,5%, а на трето място – Искрен Веселинов от МК „България за регионите“ с 14,4%. Чак на незавидното четвърто място е злополучната Рена Стефанова – ПП-ДБ с 13,2%.
Предвид факта, че около 60 хиляди души ще гласуват на местния вот в Русе, излиза, че купувачите на гласове трябва осигурят на Рена минимум 12 000 допълнителни бюлетини.

При цена на глас 100 лева излиза, че 1,2 млн. ще са нужни да се напазаруват така необходимите  ходещи бюлетини, щото Рена Стефанова да влезе в балотажа в опит да яхне местната власт в услуга на своя патрон Дедо Еконтий.
Ако цената е 200, сумата набъбва до над 2 милиона лева

Проверка по рама

Материалът Само в Новините Днес: Търговци на гласове налазиха Русе, мятат пачки за Рена Стефанова е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ