2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

Само в Новините Днес: Тодор Попов дал 7 млн. лв. на министър на Росен Плевнелиев (РАЗСЛЕДВАНЕ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Близо 7 милиона лева от общинския бюджет е платил компрометираният кмет на Пазарджик Тодор Попов на фирма, управлявана от бившия заместник министър на енергетиката Антон Борисов Павлов, научи ексклузивно Новините Днес от свои хора в града край Марица.
Средствата били дадени за безопасното стопанисване на депото за отпадъци край Пазарджик, което вече цяла седмица гори….

Иван Папазов пред Новините Днес: Кой е Тодор Попов? Кмет с 2000 лв. заплата, адвокати на БАБХ ме рекетират за 300 бона, държавата ми дължи 5,3 млн.

„Намазалият филийката“ с парите на пазарджиклии Антон Павлов е бил заместник-министър в служебното правителство, назначено от комичния Росен Плевнелиев през 2014 г.
След това поема поста в редовен кабинет на Бойко Борисов.

От 2015-а Антон Павлов е изринат от поста и смело навлиза в частния бизнеса. През 2018-а новоизлюпеният бизнесмен подписва договор с любителя на колумбийски екстри Тодор Попов за концесия на Регионалното депо за неопасни битови отпадъци като представител на победителя в конкурса за стопанисване на съоръжението – Консорциум „РД-Пазарджик 2017“ ДЗЗД.
Обществената поръчка е за 5 години, а прогнозната й стойност е 6 695 417 лева. В него участват две фирми – „Комуналефект Сервиз“ – Русе и „Ес Ер Технолоджис“ – София.

Проверка по рама

За топлата връзка между скандалния пазарджишки градоначалник и лобистки кръгове се знае отдавна, въпреки доверието в пещереца е силно ерозирало и срещу него има събрани доказателства от НАП, че личните му разходи не съответстват на официалните му приходи и кметската му заплата няма как да му даде луксозния начин на живот. 
ГАВРА в Новините Днес: Кметът на Пазарджик Тодор Попов излъга с пари за инвитро, семейства потъват с бързи кредити, за да имат деца

Депото беше гордостта на Тодор Попов и той показно се снимаше пред него, за да илюстрира успехите на управлението си. Строителството му глътна над 17 милиона. Преди няколко дни сметището, което беше рекламирано като сигурно, модерно и европейско депо за отпадъци, отново се запали.

Така се появиха въпроси относно качеството на строителството и управлението на обекта. Сега горящото бунище излага на огромен екологичен риск жителите на Пазарджик, Пещера и Брацигово, както и съседните села Алеко Константиново, Главиница, Радилово и Капитан Димитриево, някои от които са на територията на Община Пазарджик, а други в района на Пещера.

Точната сума, която е платена от администрацията на Тодор Попов на консорциум „РД Пазарджик“, в който влиза и управляваната от изритания зам.-министър фирма „Ес Ер Технолоджи“, както вече написахме, е 6 695 417 лв.
Само в Новините Днес: Спецпрокурори погват Тодор Попов! Кметът на Пазарджик дал 15 тлъсти договора на свои фирми

Парите са усвоени срещу задължението операторът на депото да осигури неговото безопасното и сигурно функциониране за срок от 5 години. На оператора са налагани многократни санкции от контролни органи, които по една или друга причина са отпадали в съда. Съдът на скоро отмени и санкция срещу самия Тодор Попов за отказа му да даде тест за наркотици и алкохол, след като бе спрян в несвяст от полицията на връщане от пиянска среща с ДПС в Цигов чарк.

Очаквайте нов скандал – кой „усвои“ 17 милиона за строителството на депото в Пазарджик?

Магазин за Акумулатори

Материалът Само в Новините Днес: Тодор Попов дал 7 млн. лв. на министър на Росен Плевнелиев (РАЗСЛЕДВАНЕ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ