8 C
София
събота, април 20, 2024

Само в Новините Днес: Велико Желев арестуван след побой над Благой Андонов – счупил му носа да подпише измислен дълг за 80 000 лева

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Стана ясна причината за ареста на строителя на ГЕРБ Велико Желев! Източник на Новините Днес от разследването разкри, че поводът е брутален побой над негов служител в опит да го накара да подпише фалшиви документи, че дължи 80 000 лева на „Хидрострой“ АД.

Строителят на ГЕРБ: Велико Желев с бой накарал служител да подпише фалшиви документи – ето как се изкарва 1 млрд. лв. от държавата

През 2021 г. Велико Желев назначава Благой Андонов за директор „Строителство“ в любимата строителна компания на шайката – „Хидрострой“. Няколко месеца по-късно Андонов вижда, че обектите на фирмата вървят зле и на 6 февруари подава заявление за напускане по взаимно съгласие. Всичко изглежда точно до 23 февруари, когато от „Хидрострой“ го викат да си вземе трудовата книжка и да се види с боса Велико Желев.

ЕКСКЛУЗИВНО в Новините Днес: Швейцария обвинява „строителя на Бойко” Велико Желев в пране на пари

Проверка по рама

Същинската цел на срещата става ясна, когато Андонов влиза в офиса на Желев. По това време вече е назрял скандалът със Северната тангента и разкритията, че „Хидрострой“ е спестила 1/3 от асфалта за сметка на качеството и пътната безопасност.

На срещата строителният бос от обръчите на ГЕРБ обвинява Андонов в кражба и го кара да подпише запис на заповед, че дължи 80 хиляди лева, които уж е откраднал.

Само в Новините Днес: Зад грабежа на 85 млн. във Варна стои „касичката“ на Бойко Велико Желев (схемаджията бутнал огромен РУШВЕТ в КПКОНПИ)

След като Андонов отказва, Желев собственоръчно го удря и му чупи носа. След това влизат две мутри, които му нанасят жесток побой. Така заставят служителя да подпише заповедта за 80 хиляди и го принуждават да признае пред всички, че е присвоил парите.

Андонов веднага отива в „Пирогов“ за епикриза, след това в Първо РПУ, където следовател Радка Славова образува преписка №367. Всичко това се случва още на 23 февруари. Оттогава насам няма нито един знак, че по преписката е започнало да се работи. За сметка на това на Андонов му се обаждат и го заплашват да оттегли сигнала срещу самозабравилия се строителен бос.

Само в Новините Днес: Бойко скри Котараците в Дубай, от страх пред арест спешно се изнесе и шефът на „Водстрой 98” Велико Желев

Магазин за Акумулатори

Посъветван е да се откаже, защото вече имало прокурорски чадър над Велико Желев, а МВР министърът Иван Демерджиев синхронизирано бил спрял разследването. Оказа се, че това не е вярно – все пак развилнелият се Велико Желев вчера бе арестуван за 24 часа.

До късно снощи полицаи претърсваха имотите му в София и Варна. Самият той беше задържан по-рано вечерта и присъства на огледите в офиса му на столичния булевард „Цар Освободител“, купен за 10.85 милиона евро от вдовицата на убития бизнесмен Емил Кюлев – Весела.

Палатът на „великия и жилав“ строител на ГЕРБ край „Св. св. Константин и Елена“

По същото време екипи на МВР претърсваха и вила на Велико Желев близо до варненския курорт „Св. св. Константин и Елена“. Разследването се води от Столичната дирекция на вътрешните работи.

Строителят на ГЕРБ е бивш директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ по време на мандата на правителството на НДСВ.

Материалът Само в Новините Днес: Велико Желев арестуван след побой над Благой Андонов – счупил му носа да подпише измислен дълг за 80 000 лева е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ