България

Само в Новините Днес: Вижте имената от US списъка „Магнитски” 2 на корумпираните в България – Вальо Златев, Иван Мирински и… (ПОДРОБНОСТИ)

 

Информатор на Новините Днес от върховете на властта издаде някои от имената на свързаните с хунтата ГЕРБ бизнесмени, които ще влязат в новия US списък „Магнитски” 2 на корумпираните българи.

Според добре осведомения източник в новия списък с продажници влизат Валентин Златев, доскоро личен олигарх на Бойко и формалният собственик на „Водстрой 98” Иван Мирински, през чиято фирма минаха милиарди от обществени поръчки по време на злощастното управление на ГЕРБ.

ЕП подпука ударените по „Магнитски”, чакат се нови попълнения от кохортата на Бойко Борисов

В списъка ще лъснат и бизнесмени, които и в момента са в най-близкото обкръжение на Борисов Кирил Домусчиев – Киро Гела, Александър Сталийски – син, Георги Самуилов – Жоро Инса и касиерът на шайката и таен спонсор на „Има такъв народ“ Орлин Алексиев.

„Магнитски” 2 ще доведе до нов сериозен трус в нашата енергетика, тъй като в него се очаква да бъдат осветлени и висшите държавни служители, които са разрешили руския „Турски поток” през България, през който изчезна огромна част от официално похарчените 3 милиарда лева.

Проверка по рама

РЕЗИЛ в Новините Днес: Владислав Горанов вкаран в „Магнитски“, Баце ревал на Херо Мустафа да го вади

В началото на юли министърът на енергетиката е поискал уволнението на ръководството на „Булгартрансгаз“ ЕАД. Искането е отправено към държавната компания Български енергиен холдинг (БЕХ), който е собственик на „Булгартрансгаз“.

 

Повод за искането на министъра е, че дружеството не е спазило нормативните изисквания и не е получило предварително одобрение на клаузите по договорите за „Турски поток“.

Бойко Борисов открива първия участък от новото газово трасе, което е продължение на „Турски поток“. 21 октомври 2019 г.

Първо в Новините Днес: „Магнитски“ удря милионери на шайката – ВИЖТЕ ИМЕНАТА (САЩ иска главите на министри на ГЕРБ и ДПС)

„Турски поток“ е руски газопровод, който свързва Русия с Турция по дъното на Черно море, а оттам продължава с разклонения към други страни от югоизточна и централна Европа. Бившият премиер Бойко Борисов наричаше българската част от трасето „Балкански поток“.

Магазин за Акумулатори

 

Искането за уволнения в „Булгартрансгаз“ ЕАД идва малко след получения нов мандат на ръководството, оглавявано от Владимир Малинов.

Сигнал до Новините Днес: Бойко готов да натопи Доган, Орлин Алексиев и всички по „Магнитски” в измами за милиарди, за да спаси кожата

Постът си там запази и съпругът на пиарката на премиера Бойко Борисов Севделина Арнаудова – Делян Димитров.

 

В управата влезе Дарина Колева, която замени отстранената още в края на януари 2021 г. Таня Захариева и която пряко се занимаваше с провеждането на обществените поръчки за строежа на газопровода „Турски поток“ на българска територия.


ОЧАКВАЙТЕ втора част на списъка с имена, които ще бъдат ударени през пръстите за грабежите под крилото на ГЕРБ

 

Материалът Само в Новините Днес: Вижте имената от US списъка „Магнитски” 2 на корумпираните в България – Вальо Златев, Иван Мирински и… (ПОДРОБНОСТИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button