23.8 C
София
вторник, септември 26, 2023

Само в Новините Днес: Внучката на майор Деянов от US посолството изгони Вежди от НС и политиката

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Вежди Рашидов, който по-рано днес обяви, че напуска парламента и политиката въобще заради вербалното извращение с жертвите на насилие при включен микрофон в НС, се оказа буквално изгонен, разкри ексклузивно информатор на Новините Днес от върховете на властта.
След като Вежди се издъни с репликата „Има и сега закони. К’во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че след 16 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, казана по повод спешните промени в НК заради кланата Дебора в Стара Загора, е дошъл силен натиск от US посолството скулпторът и бивш министър на културата да бъде изритан от политиката завинаги.

Източникът на Новините Днес подчерта, че е имало обаждане от политолога към щатската амбадаса Галина Събева до топ герберката Деница Сачева, че Рашидов вече не е желан в партийните редици.
Така се стига до неговото махане от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, а впоследствие и от НС и целия политически живот.

Най-любопитното, което научи Новините Днес е, че въпросната Галина Събева е правнучка на едни от най-видните антифашисти в Сливен – Съби Димитров, който е прототипът на майор Никола Деянов от „На всеки кламерът“ – ролята, с която Стефан Данаилов остана в културната памет на България.
Дядото на политоложката от US посолството Галина Събева е известен като един от най-видните стопански ръководители на Сливен заедно с дядото на евродепутата Петър Витанов. По тяхно време градът бележи небивал икономически възход.

Проверка по рама

Легендарният сливналия Съби Димитров е член на Задграничното бюро на ЦК на БКП, оглавяващ групата на политемигрантите, тръгнали да организират въоръжената антифашистка борба в България.
Съби Димитров се самоубива в изкопаното в земята скривалище, когато чува, че горе жандармеристите бият синовете му, за да кажат къде е баща им. Синовете на Съби Димитров бяха обгрижвани с почести и облаги по време на социализма, които бяха недостижими даже за хора от върховете на властта, обясни информаторът на Новините Днес.

Материалът Само в Новините Днес: Внучката на майор Деянов от US посолството изгони Вежди от НС и политиката е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ