18.8 C
София
вторник, април 16, 2024

Само в Новините Днес: Заместникът на силиконовата прокурорка Невена Зартова – Борислав Георгиев набутан по партийна линия (СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кой е подалият преди 2 дни оставка прокурор Борислав Георгиев – разказва ексклузивно пред Новините Днес източник от държавното обвинение.

Маститият прокурор всъщност се оказа партийно назначение, категоричен е информаторът ни.

Борислав Георгиев влезе в полезрението на медиите в края на януари 2024 г., когато бесня в столичното 138-о СОУ. Използвайки служебното си положение, зам.-шефът на Софийска районна прокуратура вдигна по тревога полицаи от Първо районно управление, след като лично отиде да раздава правосъдие над петокласник, позволил си да обиди дъщеря му.

Пристигайки на място ченгетата установяват, че няма пострадали при детската кавга, което се потвърждава и от преглед на училищната медицинска сестра. Вместо да санкционират разбеснелия се Георгиев за пускане на фалшив сигнал на 112, полицаите започнали да искат обяснения от възрастна учителка за твърдения, приписани ѝ от обвинителя, които тя всъщност не е отправяла.

Проверка по рама

Оказа се, че дошлите на място ченгета са бивши колеги на девинския магистрат, който до 2017 година е бил началник на разследването в същото районно.

Именно по повод негови неправомерни действия през есента на миналата година прокуратурата бе осъдена да плати над 25 000 лева обезщетения и разноски заради инсценирана от Георгиев и колегите му хулиганска проява.

Става дума за известния случай от 2013 г., когато младата двойка Александра Стоилова и Иван Цонев бяха бити и задържани отново в Първо районно управление на полицията, а след това обвинени в хулиганство и за скъсана полицейска униформа. Случаят доби популярност след излъчен по-късно в „Господари на ефира“ запис от камера в РПУ-то.

Младежите бяха обвинени, че като са минавали покрай паркираните служебни коли на МВР, момчето е ритнало един автомобил и откъртило задната чистачка на друг. След това започнали да обиждат и да опитват да ударят старши полицай, а момичето му скъсала пагона, докато се опитвала да попречи на ареста на приятеля си. Тя обаче още тогава се оплака, че полицай ѝ ударил два шамара и отричаше да е късала пагон.

Излъчените записи показаха, че след задържането на младежите ръкавът на полицая е цял, а той се появява със скъсан пагон.

Последва проверка на Инспектората на МВР и заключение, че служителят е излъгал. Идеята за това е била именно на Борислав Георгиев, тогава началник на разследването в Първо РПУ. Служители на 01 РУ, които са присъствали на инцидента, казват, че именно в кабинета на Георгиев е срязан пагонът на „поругания” полицай.

Магазин за Акумулатори

Поводът за инсценировката бил, че младежите били с видими следи от побой и на ченгетата им трябвало оправдаване за упражненото полицейско насилие. Всичко това станало със съгласието на тогавашния началник Даниел Пашов, издигнал се до шеф на МВР- Варна и впоследствие изритан като слаб ръководител от служебния министър Бойко Рашков.

След близо 6 години ходене по мъките – в края на 2018 г. Софийският районен съд оправда Александра Стоилова и Иван Цонев, като в мотивите на присъдата четем, че показанията на полицаите по делото „са дискредитирани до такава степен, че съдът не може да им се довери в която и да било тяхна част“.

Повратен момент в разследването бе техническа експертиза, която показа, че якето на полицая е от много здрав полиестер, а конците, с които е шито, били по-здрави понякога дори от плата.

Експертът заяви убедено, че е много трудно да бъде скъсано, дори и умишлено. Според него това може да стане само с нож или ножица, защото мястото на срязването било гладко и нямало разнищване на конци. В заключението си вещото лице заяви, че се касае за умишлено разшиване. Отделна експертиза на записите доказа, че след ареста на Стоилова, когато тя вече е с белезници, полицаят е бил със здрава униформа, а часове по-късно се появява със скъсана.

Вместо да бъде разследван, доскорошният заместник на Невена Зартова с протекциите на мъжа на своята сестра, който е член на голяма партия, бива назначен за прокурор. Още в началото на своята кариера в прокуратурата Борислав Георгиев се превръща във фаворит на силоконовата устна Невена Зартова.

Тя го лансира за неин заместник и изпълнител на специални поръчки в създадения специализиран отдел, ползван в услуга на любовника на Зартова – зловещия адвокат Велимир Атанасов и неговия ортак Мартин Божанов – Нотариуса. 

Предвид разграничаването му от Зартова, което беше публично забиване на нож в гърба, по всичко изглежда, че и от тази каша Георгиев ще отърве кожата и ще се сложи в услуга на новата власт в държавното обвинени, завърши източникът на Новините Днес.

Материалът Само в Новините Днес: Заместникът на силиконовата прокурорка Невена Зартова – Борислав Георгиев набутан по партийна линия (СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ