3.3 C
София
сряда, декември 6, 2023

Само в Новините Днес: Здравният министър Христо Хинков продава 2039 кв. м топ терен с 2-етажна къща под Витоша (ПЪРВА ЧАСТ + СНИМКИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Здравният министър Христо Хинков е започнал ударно разпродаване на апетитни болнични имоти, разкри източник на Новините Днес. Проверката ни в Агенцията за публичните предприятия и контрол потвърди, че на тезгяха са много болнични терени в цяла България за десетки милиони. Един от най-атрактивните е имот от 2039 кв. м под Витоша с двуетажна къща, собственост на Университетска многопрофилна болница за активно лечение – Александровска.
Валидност на процедурата е 28 октомври 2023 г. Става дума за урбанизиран имот, ниско застрояване до 10 м ведно с построената в имота ДВУЕТАЖНА СГРАДА със застроена площ по скица от 214 кв. м., а по документ за собственост от 231,40 кв. м.

Поредица в Новините Днес: Здравният министър Христо Хинков в афери за милиони с болнични имоти

Теренът с двуетажната сграда на Александровска болница, който министър Хинков е пуснал за продан, се намира в подстъпите към Витоша, кв. „Панорама Бояна“ на ул. „Лунна папрат“ №22.
Къщата в имота се състои от МАЗЕ –една стая, котелно помещение, два въглищни склада, пералня, три складови помещения и сервизно помещение; ПЪРВИ ЕТАЖ – дневна стая, трапезария, кухня, две спални помещения, входно антре, сервизно помещение и три тераси; ВТОРИ ЕТАЖ – четири стаи, баня, антре, сервизно помещение и два балкона; ТАВАН – две стаи, складово помещение и сервизно помещение.

Цената, на която е обявен имотът, е 1 519 830.00 лв. без ДДС, т.е., над 1,8 милиона лева.
Стъпка за наддаване на търга: 50 000.00 лв. без ДДС

Проверка по рама

Депозит за участие: 500 000.00 лв. без ДДС
В точка 14. от Устройствения правилник на Министерството на здравеопазването пише, че министърът контролира дейността по стопанисване и управление на държавната собственост, предоставена на Министерството. Сега в задачата се пита как точно Христо Хинков упражнява своята функция на министър, след като продава топ терени в баровските квартали на София?

И кой ли ще е щастливецът, който ще прилапа луксозния терен с великолепна гледка към София?

Дали няма да е някой от спонсорите на „Продължаваме промяната“? Новините Днес ще проследи сделката, за да стане ясно в чии ръце отиват болничните терени.
Материалът Само в Новините Днес: Здравният министър Христо Хинков продава 2039 кв. м топ терен с 2-етажна къща под Витоша (ПЪРВА ЧАСТ + СНИМКИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ