Криминални

Съседка на майката убийца: Материални проблеми нямаха, лелята, вуйчото и майката й помагаха

Добри хора, хубаво си живееха, какво да ви кажа, не знам подробности. Детето бе на 8 годинки. Нямаха проблеми, помагаха й всички, бяха единни. Нормално семейство. Не сме очаквали такова нещо. С бабата сме етърви. Досега всичко вървеше хубаво.

Момичето е на 30 години и е от тук. И работеше, и не работеше, гледаше си детето. Материални проблеми нямаха, лелята, вуйчото и майката й помагаха. Това каза пред камерата на Plovdiv24.bg съседка на младата жена, която попадна в центъра на информационния поток последните дни.

Припомняме, че по наблюдавано от Окръжна прокуратура – Пловдив досъдебно производство за убийство на 8-годишно дете в с. Желязно, обл. Пловдив, е повдигнато обвинение на неговата майка – Лиляна Халкалиева, на 30 г. Тя не е осъждана. Убийството е извършено посредством нанасяне на прободно-порезни наранявания по тялото на жертвата чрез използване на хладно оръжие – нож.

Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл.116, ал.1, т.3 и т.4 от Наказателния кодекс – за умишлено причиняване смъртта на малолетно лице, което е рождена дъщеря на извършителката. Наказанието, което се предвижда за това престъпление е от 15 до 20 г. затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

С постановление на наблюдаващия прокурор, обвиняемата е задържана за срок до 72 часа в лечебното заведение, където е настанена, предвид обстоятелството, че след деянието се е самонаранила.

Предстои преценка на доказателствата, с оглед внасяне на искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Лиляна Халкалиева.

Криминално

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort