ЗдравеСветовни Новини

Oтказаха животоспасяваща чернодробна трансплантация, защото пациента не е ваксиниран.

Преведено от BusinessInsider.com от Новините Днес

-Мишел Витуло не може да получи чернодробна трансплантация, която е планирала, защото тя и нейният донор не искат да бъдат ваксинирани.

-Vitullo страда от краен стадий на чернодробно заболяване, което е фатално без трансплантация.

-Болниците потвърждават, че ваксината срещу COVID-19 е необходима за безопасността на донора и реципиента.

След години на борба с рака на черния дроб на четвърти етап и лечение в клиниката в Кливланд, на Мишел Витуло е казано, че не може да се подложи на планирана чернодробна трансплантация, каза дъщеря й пред местна телевизия Fox.

Проверка по рама

Дъщеря му Анджела Грийн беше съвместима с трансплантацията и операцията беше насрочена за края на септември.

Две седмици по-късно трансплантацията беше отложена за неопределено време, тъй като нито Vitullo, нито Green не са получили ваксината COVID-19.

“Казаха ни да се приготвим”, каза Грийн пред Fox 8. “Тогава получихме новината, че са ни извадили от списъка и че не можем да го направим без ваксината и това е сърцераздирателно.”

Семейството казва, че е отхвърлило ваксината по религиозни причини, минали здравословни проблеми и опасения за възможни нежелани реакции.

Чернодробното заболяване в краен стадий е фатално без трансплантация. Изглежда, че семейството търси други болници за извършване на процедурата, но много от тях имат същите политики. Болниците казват, че техните позиции се основават на изследвания, демонстриращи опасностите от COVID-19 при реципиентите на трансплантанти, и че те имат за цел да запазят живите донори в безопасност.

Наскоро на жена от Колорадо беше отказана животоспасяваща бъбречна трансплантация

Магазин за Акумулатори

В края на септември Лейлани Лутали, която страда от пета степен на бъбречна недостатъчност, научи, че не може да се подложи на планираната си операция за трансплантация на бъбрек в UCHealth без ваксината COVID-19, съобщи CBS Denver. Вашият донор също не е ваксиниран.

„Ще бъдете деактивирани в списъка за несъответствие“, гласи писмо от UCHealth до Lutali.

Лутали заяви пред CBS, че е отказал инжекцията поради неизвестност за болестта си, а донорът му посочи религиозни причини.

„Казах, че ще подпиша медицински отказ. Все пак трябва да подпиша отказ за самата трансплантация, освобождавайки ги от всичко, което може да се обърка “, каза Лутали, според CBS Denver. „Това е операция, тя е инвазивна. Подписвам оставка за цял живот. Не знам защо не мога да подпиша отказ от инжектиране на COVID. ”

Хората с бъбречно заболяване в краен стадий обикновено живеят пет до 10 години с диализно лечение и от 12 до 20 години с трансплантация на жив донор. Семейството на Лутали също търси друга болница за извършване на процедурата, но досега те са били неуспешни.

Болниците посочват високата смъртност от COVID-19 при трансплантираните.

Клиниката в Кливланд заяви пред Fox News, че нейната политика е за безопасността както на донора на органи, така и на реципиента. Донорът на органи трябва да е здрав (включително да не е заразен с COVID-19), а реципиентът трябва да бъде защитен от инфекция. Получателите са особено податливи на COVID-19 поради отслабената им имунна система след трансплантация.

Ако се разболеят от COVID-19, реципиентите с трансплантация са по-склонни да умрат, отколкото нетрансплантираните, като смъртността варира от 20% до повече от 30%, съобщиха по-рано от UCHealth на Insider.

С повече от 100 000 души в списъка на чакащите за трансплантация, болниците са склонни да дават приоритет на пациентите, които са по -склонни да живеят по -дълго и по -здравословно след процедурата, съобщи по -рано Aria Bendix на Insider.

Това все повече включва ваксинираните.

Случката се разиграва в САЩ

 

Прочетете също така и :

„Ваксината свети, съдържа луцифераза“, казва наскоро пуснатият доносник на Pfizer | Новините Днес

 

Новините Днес

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button