България

САЩ забрани „лекарството” на Кирил Домусчиев срещу коронавирус („Хора сме, не крави”, пишат US медиите)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Съдилища в Тексас и Флорида отхвърлиха иск срещу болница, която трябвало да бъде задължена да лекува пациент с прочулото се и у нас лекарство ивермектин, което дори влезе в априлската предизборна кампания на ГЕРБ директно от завода на „Хювефарма“, собственост на Кирил Домусчиев.

Това даде повод на близкия до президента Джо Байдън авторитетен вестник „Вашингтон пост” да припомни историята на лекарството и несполучливите опити да бъде одобрено като лек срещу коронавирус, макар да е предназначено за добитък.

Медикаментът вече беше отхвърлен категорично от американските здравни власти, независимо, че Киро Гела, макар шеф на „българските работодатели и индустриалци”, дори премести там основните си фирми.

Което не попречи да присъства в доклада за корупцията в България на Държавния департамент дни преди изборите на 4 април т.г.

Проверка по рама

Администрацията по храните и лекарствата FDA, която е санитарната инспекция на САЩ, отказа одобрение на ивермектина за лечение на коронавирус, въпреки фейк-кампанията във фейсбук и натиска на „някои десни кръгове”, както формулира вестникът, собствен на мултимилиардера Джеф Безос.

Медията, за която бе създаден филмът с красноречивото заглавие Вестникът, напомня едновременно шеговитото и много сериозно обръщение от август в нарочен туит против Ивермектина, което беше официално пуснато от FDA и гласи: „Не си кон. Не си крава. Сериозно е. Спри”.

Кирил Пламенов

Материалът САЩ забрани „лекарството” на Кирил Домусчиев срещу коронавирус („Хора сме, не крави”, пишат US медиите) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button