22.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Съвети за собствениците на кученца: Тези грешки не трябва да се допускат при възпитанието на кучето

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Има много начини и методи за отглеждане на кученца и вие имате право да изберете сами начина на общуване с него. Има обаче някои грешки, които никой собственик на куче не трябва да прави, особено когато то е още малко и се учи.
Няма достатъчно комуникация

За малко куче социализацията е важна още от първите месеци от живота. При това както с хора, така и с други животни. Затова не предпазвайте кученцето си от нови запознанства и взаимодействия.
Кученце, което не е виждало други хора и животни, може да израсне като срамежливо и несоциализирано животно. Това може да се окаже голям проблем в бъдеще.

Освен това е важно да позволите на кученцето да научи за света около себе си: улицата, къщата, какво трябва да прави и какво не. Въпреки това, пазете вашия домашен любимец в безопасност. Не го изпускайте от поглед и се стре,ете да предотвратите неприятности, обезопасяваки района, в който ще обитава и взимайки предпазни мерки при разходка.
Какво не трябва да яде кучето – тези храни за забранени

Проверка по рама

Няма достатъчно внимание
Кученцето, както и малкото дете, не трябва да се оставя само. То е съвсем само – няма я майката, която да го успокои, когато се страхува, няма ви и вас. Бъдете близо до кучето и не го оставяйте навън или у дома без надзор.

Кученцето може да съсипе мебелите, кабелите, обувките, да избяга на улицата, да се изплаши много от силни звуци или нещо подобно. Всичко това ще доведе до още по-големи проблеми.

Защитете дома си: предотвратете достъпа лекарства, токсични растения, остри, режещи предмети, вредна храна. Дръжте вашето кученце само в специална клетка с играчки и други забавления докато е още малко и не е свикнало с обстановката и правилата в нея. През останалото време постоянно се грижете за животното. То е като малко дете.
Полицейско куче откри течен кокаин, скрит в банки с кръв

Непоследователно поведение

Магазин за Акумулатори

Създайте ясна дневна рутина за вашия домашен любимец: хранене, разходка и игра. Това ще намали нивата на стрес и ще научи кученцето на ред и ежедневен график. Бъдете последователни в поведението и наградите за вашия домашен любимец. Освен това не използвайте жестоки методи на възпитание. Обикновено те водят до обратен ефект.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ