България

Създателят на закона „Магнитски”: България трябва да изтрие корупцията (ИЗВЪНРЕДНО)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„България трябва да покаже на света, че прави всичко възможно да премахне корупцията“, това каза пред Euronews България инициаторът на глобалния закон „Магнитски“ Бил Браудър.

Той коментира черновата на подобно законодателство у нас.

И изтъкна, че съдебният контрол е задължителен елемент в него, за да се избегнат политически репресии.

Браудър разказа как се е променил животът му след убийството на неговия адвокат и приятел Сергей Магнитски:

„Оттогава съм посветил живота си на борба, за да изправя хората, които му причиниха това, пред правосъдието. В резултат се появи „Законът Магнитски“. Законът „Магнитски“ замразява активите и забранява издаването на визи на лица, нарушаващи човешките права, както и на такива, силно обвързани с корупционни схеми, не само в Русия, но и във всяка една държава“.

„Санкциите срещу Русия заради войната в Украйна имат своята цена и за Европа“, категоричен беше Браудър. но по думите му това е единственият начин войната да спре.

„Oт ключово значение не е руският петрол, а газ, а все още никой не е предложил изпълним план как да спрем руският газ. Трябва да направим и това.

Ограничим ли и петрола и газа, Путин наистина ще се намира в ужасна ситуация, тъй като много голяма част от парите му е зависима от износа им“, подчерта той.

Материалът Създателят на закона „Магнитски”: България трябва да изтрие корупцията (ИЗВЪНРЕДНО) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort