България

Сбогом, ГЕРБ! Евродепутати питат за снимките от спалнята на Бойко (Софи инт’Велд е ясна: Ситуацията е твърде сериозна) – Novinite-Dnes.eu


Нокаутиращ удар в сурата на ГЕРБ! Евродепутати най-сетне се сетиха да попита за снимките от спалнята на Бойко Борисов, на които се виждат няколко стотин хиляди евро в пачки по 500, златни кюлчета и пистолет!

„В медиите се появиха конкретни снимки и бяхме изненадани, че няма последващи действия. Става въпрос за известните снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов“. Това заяви по време на посещението си в България ръководителката на групата от Комисията по граждански свободи в Европейския парламент Софи инт’Велд (Нидерландия).

Тя допълни, че главният прокурор Иван Гешев отговорил, че не знае къде се намира случаят в процеса на производството. Този отговори на обвинител номер 1 у нас изненадал представителите на  Комисията по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи. 

Това прави ситуацията твърде сериозна, коментира от своя страна Софи Инт’Велд. 

„На хартия всичко изглежда добре, но ЕК извършваше повърхностно своите проверки и затова от ЕП я призовахме да ги засили“, коментира ръководителката на групата по време на брифинг в Дома на Европа днес. 

Проверка по рама

Делегацията включваше представители на всички политически групи. В София те се срещнаха с президента Румен Радев, главния прокурор Иван Гешев, министри, журналисти, неправителствени организации и с омбудсмана. 

Материалът Сбогом, ГЕРБ! Евродепутати питат за снимките от спалнята на Бойко (Софи инт’Велд е ясна: Ситуацията е твърде сериозна) е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button