22.8 C
София
понеделник, юли 22, 2024

Сбогом! Веджи Рашидов напуска парламента и политиката завинаги

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов обяви, че подава оставка като депутат и напуска политиката заради обидната реплика за „к.рвите“, кято бе произнесена в понеделник.

„Във връзка със създалата се ситуация подавам оставка и като народен представител в 49-ото Народно събрание, напускам партия ГЕРБ и политиката“, каза депутатът в позиция до медиите.

В понеделник по време на парламентарната почивка между гласуванията на промените в Закона за защита от домашно насилие, Рашидов каза в пленарната зала: „Има и сега закони. К’во чешеме езици? Всички ку*ви се събудиха да се сетят, че след 16 години са изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“.

Рашидов бе записан на включени микрофони в разговор със зам.-шефовете на парламента Никола Минчев и Росица Кирова по време на почивката, когато микрофоните в пленарната зала обикновено не работят.

Проверка по рама

Оказва се обаче, че тези на председателската трибуна са останали включени и така репликата на Рашидов се чу в преките тв излъчвания на пленарното заседание.

След като думите му станаха публични и предизвикаха сериозни критики, ГЕРБ публикуа кратко извинение от негово име и обяви, че Рашидов подава оставката от два шефски поста – единият като председател на парламентарната комисия по култура, а другият като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Материалът Сбогом! Веджи Рашидов напуска парламента и политиката завинаги е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ