19.8 C
София
събота, май 18, 2024

Сензация: Вяра Анкова поема БНТ

ПРОЧЕТИ СЪЩО


Емил Кошлуков със сигурност си заминава като генерален директор на БНТ още тази есен, мълви се усилено в медийните среди. Вече втора година бившият студентски лидер оглавява националната медия без на практика да има мандат за това след провален конкурс от СЕМ, четем в „Уикенд”.

Веднага след изборите се планира депутатите да спешат регулатора да излъчи нов началник на БНТ. Кошлуков минава за особено близък до администрацията на президента Румен Радев – именно назначените от държавния глава членове на СЕМ на практика го запазиха на поста му.

Вече се спрягат няколко нови имена за потенциални началници на телевизията. Изненадващо, едно от тях е на бившия генерален директор на БНТ Вяра Анкова, която от няколко години е в борда на директорите на Нова телевизия и се справя добре с позицията, вдигайки рейтинга и приходите на канала до невиждани до този момент нива.

Сред кандидатите за бъдещ генерален директор ще са Сашо Йовков, който обаче няма особени шансове, както и настоящия генерален директор на БНР Милен Митев. Не е ясно как обаче ще бъде посрещнат в БНТ, тъй като няма необходимия опит в телевизия.

Материалът Сензация: Вяра Анкова поема БНТ е публикуван за пръв път на Narod.bg.

Проверка по рамаSource link

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ