България

ШАЙКАТА се разпада: Патерица на ГЕРБ заряза Бойко – влезе в комитета на Румен Радев

Поредното люспене в хунтата на Баце – кметът на Видин д-р Цветан Ценков, издигнат от патериците на ГЕРБ в местната коалиция СДС (НДСВ, Нова алтернатива, ЗНС, БЗНС, БДСР), избяга с 200 от хунтата и вече е фен на президента Румен Радев, разкри Новините Днес.

Градоначалникът на Видин е бивш член на УС и Надзорния съвет на НЗОК. Интересно е, че Цветан Ценков, който бе представен като избор на ГЕРБ лично от Бойко Борисов на партийно събрание след местните избори през 2019 г., победи официално издигнатият гербопитек и бивш кмет Огнян Ценков.

До момента групата на ГЕРБ-СДС осигурява абсолютен комфорт на кмета в Общинския съвет и гласува всяко негово искане. По думите на местни люде довчера той е бил предан на Бойковата партия. И изведнъж – чудо!

На официалното представяне на кандидатурата на Румен Радев за втори мандат в НДК видинският кмет цъфна редом до Осман Октай, който също е сред учредителите на Инициативния комитет, потвърди източник на Новините Днес.

Като политик кардиологът и депутат в 39-ото НС тръгна от НДСВ, мина през ГЕРБ и СДС. На последните парламентарни избори в града тървеше слух, че кметът работи за ДПС, но от два дни вече е поддръжник на Румен Радев.

Проверка по рама

Материалът ШАЙКАТА се разпада: Патерица на ГЕРБ заряза Бойко – влезе в комитета на Румен Радев е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button