8 C
София
събота, април 20, 2024

Shell с половин милион зарядни станции за ел. автомобили до 2025 година

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Вече няколко години, компанията която е добре известна с горивата си започна бавно да се включва и в бизнеса със зарядни станции за електромобили. През 2019 година, компанията си осигури място на пазара в Америка, като закупи Greenlots, а по-рано тази година Shell купи и правата на друга голяма компания в света на зарядните станции, оперираща във Великобритания – Ubitricity.

Още тогава стана ясно, че от Shell планират да разширят доста обхвата си от зарядни станции, но ето че сега станаха ясни и точните цифри. За момента компанията държи правата за около 60 хиляди станции в 14 държави, но в бъдеще числата трябва да достигнат почти 10 пъти повече.

За сега от компанията споделят, че в следващите 4 години станциите, които ще бъдат притежавани от трите компании трябва да наброяват над половини милион в целия свят. Въпреки големите си успехи в бизнеса с горива, ходът на Shell не е изненадващ след като автомобилите на ток стават все по-популярни, а бързи зарядни станции със сигурност ще са доходоносен бизнес в който от Shell вече влизат успешно.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ