13.5 C
София
неделя, май 28, 2023

Схемата е задействана: ГЕРБ се отказва от мандата

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Ние искаме да имаме единно становище от тази коалиция (ПП-ДБ) още преди връчването на мандатите, защото ние много ясно заявихме, че загърбваме политическия егоизъм. Даже сме готови, ако те заявят, че с техния мандат ние може да сформираме стабилно мнозинство, което да приеме тази законодателна програма в пълнота, да не отиваме към предлагане с първия мандат на кабинет“.
Това каза пред bTV Росен Желязков от ГЕРБ, който беше избран на 19 април за председател на 49-ия парламент.

Според него в коалицията ПП-ДБ има противоречия и отстрани погледнато изглежда, че „Продължаваме промяната“ са по-склонни да управляват на държавно ниво, докато „Демократична България“ се стремят бързо да стигнат до местните избори.
„ПП-ДБ се срамуват от подкрепа от ГЕРБ, така ми изглежда. И не искат на фасадно ниво да има участие от ГЕРБ. Мотивите им са доста изкуствени. В мен остава усещането, че те започват да подготвят почвата за нови избори“, коментира Желязков. Това каза пред bTV в първото си телевизионно интервю за Росен Желязков от ГЕРБ, който беше избран на 19 април за председател на 49-ия парламент.

Той стана 16-ят председател на Народното събрание в новата ни история.
Неговата кандидатура беше подкрепена от депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и „Има такъв народ“.

Проверка по рама

ПП-ДБ се съгласиха да гласуват за Желязков след споразумение с ГЕРБ, че след три месеца за председател на парламента ще бъде избран депутат от тяхната коалиция.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова вчера ПП-ДБ да кажат ясно от кого ще искат подкрепа за правителство с техния мандат.

„Това не беше ултиматум, изнасяне на въпроса преди връчването на мандата. В политиката с всички означава с никого“, уточни Желязков.

По думите му политическият разговор губи своята логика при формулировката „ние не искаме ГЕРБ да участват в управлението, но много искаме да ни подкрепят“.
Материалът <strong>Схемата е задействана: ГЕРБ се отказва от мандата</strong> е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ